PNL a avut 40 de parlamentari în sală, USR a avut 21, UMDR – 5, minorităţile naţionale – 4 şi PMP – 2, susţin surse politice din zona de dreapta prezente în plen. În total au fost exprimate 240 de voturi la alegerea preşedintelui Consiliului Legisaltiv. Prin urmare, Pe partea stângă, PSD, ALDE şi ProRomânia au avut 168 de senatori şi deputaţi la votul pentru Consiliul Legislativ.
PNL a avut o înţelegere cu USR: liberalii urmau să-l voteze pe George Dircă (USR) pentru şefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ, în timp ce USR urma să-l voteze pe Augustin Zegrean la şefia Consiliului Legislativ, fostul preşedinte al CCR fiind în competiţie cu Florin Iordache, candidatul susţinut de PSD. 
Rezultatul votul a ieşit altfel. În total: 240 de voturi. Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR. În schimb, Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, deci cu 17 mai mult decât ar fi strâns PSD-ALDE şi ProRomânia la un loc. Al treilea candidat, anonimul Ionuţ Mazîlu, a primit 2 voturi, în timp ce alte 12 voturi au fost anulate.
Chiar dacă toţi cei 11 parlamentarii UDMR, PMP şi minorităţi ar fi votat pentru Iordache, tot mai rămâne o diferenţă de 7 voturi, care nu puteau fi acoperite decât din tabăra USR. Surse din conducerea USR susţin pentru Adevărul că mai mulţi parlamentari USR şi-ar fi anulat votul, pentru că Augustin Zegrean oricum nu avea şanse în faţa lui Iordache. În total, 12 voturi au fost anulate, care putea veni fie din USR, fie din zona UDMR-PMP. 

La votul pentru George Dircă s-au exprimat tot 240 de voturi. Candidatul USR a primit 174. Rodica Penescu a obţinut doar 4, Andrei Ciochiou – 13 şi 49 de voturi au fost anulate. PNL nu a avut candidat, anunţând că-l susţine pe George Dircă, în baza înţelegerii cu USR. 

Cifrele arată că PNL a votat candidatul USR. În total, 61 de voturi. Să presupunem că 11 voturi au mai venit din zona UDMR-PMP -minorităţi. Însă tot mai rămân 100 de voturi diferenţă, pe care candidatul USR nu le putea primi decât din zona PSD. Matematica arată că fără voturile PSD George Dircă nu putea obţine Direcţia din cadrul Consiliului Legislativ. Cele 61 de voturi venite de la USR şi PNL ar fi fost insuficiente. Surse politice susţin că la şedinţa Comisiei Juridice a Senatului, înainte de plen, Robert Cazanciuc (PSD) l-a felictat în avans pe George Dircă (senator USR) pentru noua funcţie.
În final, sinecurile s-au împărţit în mod egal: Florin Iordache, candidatul PSD, a obţinut preşedinţia Consiliului Legislativ, în timp ce USR a primit şefia unei secţii din Cadrul Consiliului Legislativ pentru George Dircă, care nu a mai prins un loc eligibil pe listele USR la parlamentare, fiind în relaţii reci cu tabăra Barna, conform Adevărul.ro.