Sociologul Mirel Palada, despre românii din străinătate care nu vor să se întoarcă în țară: ‘Îți vine greu să vii cu coada-ntre picioare. Pe măsură ce stai acolo, te obișnuiești și îți muți soarta acolo, îți proiectezi viitorul acolo’

Sociologul Mirel Palada a vorbit despre principalele motive pentru care românii care au plecat în străinătate nu vor să se întoarcă în țară.

În continuare, potențialul economic al României este mic, iar acesta este unul dintre motivele pentru care românii nu vor să revină în țară, spune Mirel Palada.

Când au început să plece românii în afară, diferența dintre noi și țările dezvoltate era foarte mare. Între timp am mai săltat, însă nu suficient”, a declarat sociologul.

De asemenea, acesta spune că cei care se mută în străinătate nu se mai pot întoarce cu ”coadan-tre picioare”.

Te mulți acolo, investești atât de mută speranță, viață. Îți vine greu să vii cu coada-ntre picioare. Pe măsură ce stai acolo, te obișnuiești și îți muți soarta acolo, îți proiectezi viitorul acolo. Este greu să pleci după 10-15 ani de stat în străinătate”, a mai spus Mirel Palada, conform Gândul.ro.

Vezi și:

Sociologul Mirel Palada: ‘Singurul loc unde trebuie să ne punem cu biciul este educația. Statul român are nevoie de bani pentru educație’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare