sursa foto:  aktual24.ro

Sociologul Mirel Palada: ‘Mulți bugetari nu muncesc cu același spor precum cei de la privat. Ceilalți, care încasează furia, lucrează de le sar capacele’

Sociologul Mirel Palada spune că cei mai mulți bugetari nu muncesc cu același spor ca cei de la privat. „Ceilalți, care încasează furia, muncesc de la sar capacele”, a declarat sociologul.

Întrebat dacă e mai bine să lucrezi la stat sau la privat, Mirel Palada a răspuns că „este un mare stereotip. E o chestie complicată. Pe de-o parte ai destul de mulți în zona administrației centrale care sunt suboptimali, adică nu muncesc cu același spor ca cei de la privat, căci nu ai mecanisme care să te pună în situația asta. Nu toți sunt așa. Ceilalți, care încasează furia, stereotipul din partea restului populației – muncesc de le sar capacele. Pe ei nu îi vedem.”

De asemenea, sociologul spune că lumea vorbește despre faptul că la stat se plătește mai bine decât la privat. Asta se întâmplă pentru că „cea mai mare parte a meseriilor de la stat sunt specifice serviciilor, adică au studii superioare. Ai nevoie de un anumit tip de complexitate instituțională, procedurală”, a mai spus Palada, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare