sursa foto:  Facebook.com

Sondaj: Românii au mai multă încredere în premierul Nicolae Ciucă decât în președintele Klaus Iohannis, în cazul unui război pornit de Rusia

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie în care arată că românii au încredere mai mare în premierul Nicolae Ciucă decât în președintele Klaus Iohannis, când sunt întrebați despre gestionarea unei crize generate de o eventuală invazie a Rusiei.

 

În sondaj se măsoară percepția românilor asupra situației din Estul Europei și iminenta invazie a Ucrainei, de către Rusia. 65% dintre repondenți consideră că un atac al Rusiei asupra Ucrainei ar putea constitui un pericol și pentru România, iar 43% consideră că NATO ar trebui să intervină militar, în ajutorul Ucrainei.

56% dintre români sunt de acord ca Franța și SUA să-și maseze trupe în Estul Europei, chiar dacă asta presupune că militarii vor veni pe teritoriul României.

Întrebați dacă au încredere că președintele Klaus Iohannis ar putea gestiona criza, în cazul unei invazii rusești în Ucraina, 46% dintre repondenți arată că nu au încredere în președinte.

În schimb, la aceeași întrebare, 40% arată că au încredere în premierul Nicolae Ciucă, conform Stiripesurse.ro.

content-image

content-image

Vezi și:

Dubla măsură a șefului USR în cazul Nicolae Ciucă! Dacian Cioloș a uitat de fostul șef al Internelor din Guvernul său, Petre Tobă? (Opinie)

Generalul Nicolae Ciucă: ‘Asemenea Guvernului format în urmă cu 160 de ani, misiunea mea, ca prim-ministru, și a echipei guvernamentale pe care o conduc este aceea de a asigura României calea către modernizare și dezvoltare’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare