sursa foto:  qmagazine.ro

Sorin Grindeanu o pune la punct pe Ioana Mihăilă: ‘Este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID ca despre niște stocuri de marfă’

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a a lansat un atac dur de la tribuna Parlamentului ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă: ”Este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID ca despre nişte stocuri de marfă. Mai aveaţi puţin şi scriaţi negru pe alb că morţii sunt singurii răspunzători”.

„Stimată doamnă ministru, v-am urmărit şi vineri la conferinţa de presă şi astăzi cu foarte mare atenţie şi nu ştiu de ce să mă îngrozesc mai tare. Mai întâi este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID ca despre nişte stocuri de marfă. Apoi este cel puţin greţoasă viteza cu care, din apostolii transparenţei, aţi devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă naţională ca pe o birocratică înşiruire de erori umane.

Aţi inventat cifre agregate în locul adevărului simplu şi clar, adevăr pe care îl meritau miile de familii care şi-au pierdut un om drag în timpul pandemiei. Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era pentru USR PLUS o chestiune de viaţă şi moarte pentru care cereaţi demisia Guvernului Cîţu.

Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloş. De ce? Simplu. Între timp au apărut câteva sute de posturi bănoase la şefiile şi în consiliile de administraţie ale spitalelor ţării, care au devenit brusc prioritatea voastră existenţială”, a spus Grindeanu, la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaţilor.

 

 

El a adăugat că USR PLUS a decis „să îşi înmormânteze principiile”, iar banii din joburile foarte bine plătite de stat, pe care le-au „înfierat ritualic” când erau în Opoziţie, „au devenit brusc extrem de interesanţi”.

 

„Doamna ministru, aţi făcut un pseudo-raport pervers şi cel puţin ticălos din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveaţi puţin şi scriaţi negru pe alb că morţii sunt singurii răspunzători. Vă bateţi joc de un popor întreg şi o faceţi pe bani grei, cu tupeu, pe un salariu de peste 220 de milioane lunar, nu pe salariul minim, cât aţi avut ca angajat la firma dumneavoastră. (…)

Astăzi ne spuneţi cu detaşare că nu putem şti cu exactitate numărul deceselor de COVID, nici astăzi şi poate niciodată. Ne lăsaţi în continuare să deducem că lipsesc cam o treime din totalul deceselor şi că totul este o nevinovată întâmplare. Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veţi veni în faţa Parlamentului şi veţi spune numărul exact al românilor care au murit de COVID şi numele vinovaţilor din administrarea ţării care au ascuns aceste date opiniei publice. Aşa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist”, a afirmat Grindeanu, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare