sursa foto:  evz.ro

Sorina Matei demontează acuzațiile judecătorului CCR, Petre Lăzăroiu: ‘Cu Cotroceniul la psiholog’

Petre Lăzăroiu, judecătorul care a votat în favoarea revocării Laurei Codruța Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidențial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuție revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru președintelui Iohannis.

Jurnalista Sorina Matei intervine în această situație și susține că președintele Klaus Iohannis nu poate da decret de revocare a unui judecător CCR, pentru că „nu are bază legală”, iar judecătorii CCR sunt „inamovibili”.

„Cu Cotroceniul la psiholog

1. C.Dănileţ zice că a trimis sesizare la CCR și că n-a trimis nimic, nici sesizare, nici solicitare, n-a cerut niciun decret de la Cotroceni. Cotroceniul zice că a trimis+cerut de la ei.
2. C.Dănileţ scrie că dă în judecată CCR. Cotroceniul zice că îi dă pe ei.
3. Klaus I. zice că nu poate da decret că n-are atribuţii, că n-are lege.
4. Simina T. îi zice după aceea lui P.Lăzăroiu că ar putea da decret chit că ştie că n-are lege şi nu poate. Pretext? Că Dănileţ i-ar da pe ei în judecată în sesizarea pe care Danilet zice a trimis-o de fapt la CCR. So, un pretext, un motiv/ argument fake.
Facts.
Preşedintele nu poate da decret de revocare a unui judecător CCR.
Nu există lege. N-are bază legală.
În plus, judecătorii CCR sunt inamovibili, potrivit legilor şi Constituţiei (art.145 Constituţie).
Dacă Klaus I. dă decret, nu are ce lege să invoce, e ca şi cum cineva de pe facebook ar da un decret ca mâine să plouă. Are fix aceeaşi valoare juridică.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.
Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată Administrația Prezidențială.
Vezi și EXCLUSIV! Planul magistral de la Cotroceni! Dragnea pe făraş. Rolul lui Florian Coldea

EXCLUSIV! Prima reacție a DNA după ce Mihai Gâdea a făcut public faptul că Laura Codruța Kovesi îi cere banii

Acuzații fără precedent! Ce cunoscută vedetă TV a făcut-o pe Viorica Dăncilă analfabetă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare