Șoșoacă dansează pe muzica lui Putin (opinie)

Într-o perioadă în care hoardele rusești au invadat Ucraina, Diana Șoșoacă militează pentru pace, pentru o pace cerută de Zelenski – adică pentru o capitulare. Evident că toți oamenii vor pace sau ar trebui să vrea pace, dar toți oamenii întregi la cap sunt conștienți că, dacă o țară este invadată, acea țară trebuie, este obligată să se apere. Cred că suntem cu toții de acord în această privință. Așadar, nu Ucraina ar trebui să ceară pace, ci Rusia lui Putin ar trebui să puncă punct invaziei criminale.

Joi seara, fiind invitată la o recepție organizată de Ambasada Rusiei, Șoșoacă a intrat în direct, la Realitatea Plus, din interiorul Ambasadei Rusiei la București. De acolo, și-a continuat discursul conspiraționist început în Parlamentul României, anume că tragedia Turcia a fost provocată, că seismele au fost provocate de anumite puteri care „dețin aceste arme”.

Vezi și În direct din interiorul Ambasadei Rusiei, Diana Șoșoacă ne spune că Rusia a vrut să ne dea tezaurul înapoi, dar că Traian Băsescu l-a refuzat! Fostul președinte l-a acuzat pe Putin că a făcut din Federația Rusă un stat terorist

Întrebată pe ce se bazează, Șoșoacă a răspuns că „pe surse ale unor ingineri care se ocupă cu așa ceva”.

„Va fi foarte greu ca anumite puteri să recunoască că dețin aceste arme. Șă știți că au mai fost câteva locuri în care s-au folosit. Credeți-mă, este doar un avertisment! Mai ales că peste trei luni de zile sunt alegeri în Turcia și că unii nu își doresc ca președintele Erdogan să mai câștige un mandat”, a afirmat Diana Șoșoacă.

În momentul în care Anca Alexandrescu i-a spus că, după părerea ei, Erdogan va câștiga încă un mandat, Șoșoacă a confirmat că „la fel” crede și ea.

După logica doamnei Șoșoacă, cutremurele devastatoare din Turcia și Siria au fost provocate de unele puteri care dețin aceste arme, pentru a-l înlocui pe Erdogan. Însă tot ea ne spune că e sigură că Recep Taiyyp Erdogan va câștiga următoarele alegeri. Ca atare, de ce ar mai provoca o putere care vrea înlocuirea lui Erdogan un asemenea dezastru în Turcia, dacă tot el va câștiga alegerile?

Dar să continuăm cu declarațiile făcute de Diana Șoșoacă din interiorul Ambasadei Rusiei la București. Șoșoacă a mai spus, în cadrul intervenției, că rușii au vrut să ne dea tezaurul înapoi, însă Traian Băsescu, pe vremea în care era președinte al României, a refuzat oferta venită de la Moscova.

Prezent în studioul Realitatea, când a auzit afirmațiile Dianei Șoșoacă, analistul Dorin Iacob, o persoană care odinioară era apropiată de Traian Băsescu, de-abia s-a stăpânit să nu izbucnească în râs (vezi captura foto – Dorin Iacob, primul din dreapta).

Eu am făcut o interpelare. În urmă cu vreo 18 ani, când era domnul Băsescu președinte, cred că atunci era, i s-a oferit României Tezaurul, însă domnul Băsescu l-a refuzat și Ministerul Afacerilor Externe. Și cred că ar trebui să-l întrebați pe domnul Dumitru Prunariu, care era ambasador în Rusia la acel moment. A venit acasă cu această propunere. Drept pentru care, a doua fost destituit din funcția de ambasador. Cred că ar trebui să-l întrebați, pentru că eu am făcut cercetări, am făcut interpelări cu privire la Tezaur. Evident că Federația Rusă l-a reținut, mă rog, atunci era URSS-ul. Să știți că, dacă se pot purta negocieri și avem niște diplomați care să știe să se comporte și să vorbească, și să facă adevărata diplomație, cred că ne putem lua Tezaurul înapoi”, a spus Șoșoacă.

Este extrem de interesant atacul direct al Dianei Șoșoacă la adresa lui Traian Băsescu. După ce Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina, Băsescu l-a numit pe Putin „Bătăușul de la Kremlin” și l-a acuzat că a transformat Rusia într-un stat terorist (declarațiile lui Traian Băsescu AICI).

De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că în octombrie 2022 lui Traian Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European, în timp ce prezenta o listă cu „câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor” (lista cu premierii UE care s-au pus în slujba lui Putin o găsiți AICI).

Țin să vă reamintesc că, în timp ce lansa aceste acuzații legate de tezaurul României, Diana Șoșoacă se afla în incinta Ambasadei Rusiei la București, condusă de ambasadorul Valery Kuzmin. În luna martie a anului 2022, același Kuzmin a afirmat că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească” (declarațiile lui Kuzmin AICI).

Având în vedere cele expuse anterior, Diana Șoșoacă pare că dansează pe muzica adorată de Vladimir Putin.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare