traian basescu

sursa foto:  infopinia.ro

Ieșire a lui Traian Băsescu: ‘Rusia un stat terorist. Vladimir Putin este șeful suprem și autoritar al acestui stat’

Traian Băsescu, fost președinte al României,  susține că Vladimir Putin a făcut din Federația Rusă un stat terorist.

”Rusia un stat terorist!
“Bătăuşul de la Kremlin”, suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene.
Republica Moldova are parte din teritoru ocupat de “trupe de menţinere a păcii” ale Federaţiei Ruse care de fapt susţin regimul separatist din Transnistria.
În Georgia armata rusă a ocupat în 2008 provinciile Aphazia şi Osetia de Sud.
În Ucraina, armata rusă a ocupat încă din 2014 Crimeea şi parte din regiunile Donekc şi Lugansk unde, Rusia susţine regimuri separatiste.
Acum câteva zile, “Bătăuşul de la Kremlin” a anunţat şi a trimis “trupe de menţinere a păcii” sub bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine abandonându-şi căminele. “Trupele de menţinere a păcii” trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocide ordonat de Putin.
Putin a făcut din Federaţia Rusă un STAT TERORIST, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare