Iran

sursa foto:  independent.md

Statele Unite câștigă ‘teren’ după invazia Rusiei în Ucraina! Exporturile de țiței din SUA către Europa au atins în martie un record de 2,1 milioane de barili pe zi

Statele Unite ale Americii îşi consolidează rolul de furnizori ai Europei după invazia Rusiei în Ucraina, exporturile de ţiţei din SUA către Europa atingând în martie un record de 2,1 milioane de barili pe zi.

 

 

Acestea sunt stimulate de reduceri mari la nivelul de referinţă global şi de cererea mai slabă de petrol din partea rafinăriilor din SUA, transmite Reuters.

Exporturile record către Europa şi China din această lună reflectă creşterea comerţului cu ţiţei al Statelor Unite şi faptul că americanii îşi consolidează rolul de furnizori ai Europei după invazia Rusiei în Ucraina.

Îngheţul de sărbători a anulat operaţiunile la o duzină de rafinării din SUA, crescând numărul întreţinerilor programate ale fabricilor şi reducând cererea de ţiţei, ceea ce a mărit discountul la ţiţeiul american faţă de petrolul Brent, de referinţă.

Încetinirea activităţilor de rafinare a afectat preţurile petrolului West Texas Intermediate din SUA, în timp ce petrolul Brent a fost susţinut de disponibilitatea în scădere a petrolului rusesc, precum şi de complicaţiile cu fluxurile exploatării Johan Sverdrup din Norvegia, a declarat analistul Kpler Matt Smith, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare