sursa foto:  Getty Images

Statele Unite: Fostul vicepreşedinte Mike Pence şi-a anunţat candidatura pentru Casa Albă

Potrivit unor documente publicate de Comisia electorală federală (FEC), fostul vicepreşedinte american Mike Pence şi-a anunţat luni candidatura pentru Casa Albă.

 

 

Acesta îl va avea pe fostul preşedinte Donald Trump drept unul dintre contracandidaţi în alegerile primare republicane din 2024.

Conservatorul american va oficializa miercuri, ziua când împlineşte 64 de ani, intrarea sa în cursa electorală cu un mesaj video, urmat de un miting la Des Moines, în statul Iowa, iar în cursul serii el va fi invitatul postului de televiziune CNN.

Fost colaborator apropiat al lui Trump, care ulterior evenimentelor de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021 l-a calificat drept ”trădător”, Mike Pence reuneşte 3,8% din intenţiile de vot, mult în urma fostului lider de la Casa Albă (53,2%), potrivit mediei ultimelor sondaje efectuate de website-ul RealClearPolitics.

Pence se află la mare distanţă şi de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis (22,4% din intenţiile de vot), care de asemenea are un discurs extrem de conservator, dar pe un ton mult mai ofensiv, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare