banca banci

sursa foto:  cbc.ca

Statul Român ar putea prelua o bancă aflată pe piața locală! Controlată de Ministerul Finanțelor, Exim Banca Românească este în cărți să preia o altă companie

Statul Român ar putea prelua o bancă aflată pe piața locală. Exim Banca Românească, companie controlată de Ministerul Finanțelor Publice, vrea să achiziționeze OTP Bank România.

Surse de pe piața bancară au dezvăluit că grupul ungar OPT ar fi se­lectat Banca Transilvania, Exim Banca Românească şi UniCredit să continue discuţiile pentru achiziţia OTP Bank România, informează Ziarul Financiar.

În discuţii au mai fost Erste/BCR şi Raiffeisen, dar ofertele acestora indicative ar fi fost sub aşteptările OTP. Procesul de vânzare a OTP Bank România este acum la stadiul ofertelor non binding, care înseamnă oferirea unui preţ indicativ. După această etapă urmează oferirea preţului final, scrie sursa citată.

OTP Bank, profit în creștere în primul trimestru din 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut

În luna mai, OTP Group a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023. Potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit după impozitare de 15 milioane RON în primul trimestru al anului 2023, nivelul fiind influențat de creșterea cheltuielilor operaționale (+12%) și a costurilor de risc (+24%) comparativ cu ultimul trimestru al anului 2022.

Profitul operațional înregistrat în primul trimestru al anului 2023 a fost de 47 milioane lei. Conform băncii maghiare, vorbim de o creștere cu 37%, față de același trimestru al anului trecut.

Rezultatul este sprijinit de efectul creșterii veniturilor totale cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se precizează într-un comunicat de presă al OTP Bank România.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare