sursa foto:  Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Stenograme din dosarul lui Bădălău: ‘Fă, mânca-mi-ai… dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai’/Drept la replică Fabian Țîrcă – update

Update. Primarul PNL al comunei Oinacu, județul Giurgiu, Fabian Țîrcă, ne-a transmis un drept la replică, pe care îl redăm integral.

„Cu privire la apariția unor materiale de presă, menite să îmi afecteze imaginea, fac următoarele precizări:

Cele două proiecte din comuna Oinacu la care se face vorbire în stenograme, sala de sport şi dispensarul, au fost licitate de Compania Națională de Investiții. Primăria Oinacu nu are niciun fel de calitate în procesul de achiziție și licitație. Toate contractele, indiferent de valoarea lor, se licitează la nivel de Companie.

Niculae Bădălău minte cap-coadă în aceste stenograme, în ceea ce privește comuna Oinacu și persoana mea, doar ca să îl impresioneze pe celălalt interlocutor, primarul Dan Păsat.

Minciunile reies din faptul că, la momentul discuției dintre Bădălău și Păsat, obiectivul „Dispensar” era deja în procedura de licitatie la CNI, iar în al doilea rând valoarea de licitație este mult peste un miliard de lei, suma vehiculată de Niculae Bădălău. În mod real, valoarea acestei investiții este de 5.192.305 lei (peste 51 de miliarde de lei vechi).

Mai mult, de peste cinci ani, personal nu am mai avut niciun fel de contact cu Niculae Bădălău. Sunt primar la primul mandat și, de doi ani, de când am preluat mandatul, nici acesta, nici apropiați ai lui, nu au avut și nu au lucrări în localitate.

Toate cele precizate anterior sunt foarte simplu de verificat. Este extrem de ușor să strici imaginea unui om, aruncând cu noroi în mod gratuit în munca sa”.

 

Apar stenograme de-a dreptul incendiare din dosarul în care Niculae Bădălău, fost vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, este acuzat de fapte de corupție.

Jurnaliștii de la G4Media au publicat stenograme din dosarul lui Bădălău. Astfel, Din rechizitoriu rezultă că bătălia pentru resurse pare a fi feroce în ciuda familiarității de exprimare a personajelor. Lui Niculae Bădălău, ceilalți îi spun Nicu sau Nae, Năică. Bădălău îl numește Grasu pe deputatul PNL (fost PSD) Alexandru Andrei și Tică pe Dumitru Beianu, șeful PNL al CJ Giurgiu, scrie G4Media.ro.

Conform jurnaliștilor cittați, procurorii arată cum fostul ministru al Economiei i-ar fi solicitat lui Dan Păsat, primarul susținut de PNL din comuna Bucșani, județul Giurgiu, atribuirea unui contract de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în valoare de peste 7 milioane de lei pentru firma controlată de ginerele lui, Răzvan Marica.

Stenograme din dosarul lui Bădălău:

<<BĂDĂLĂU NICULAE: Spuneai de TICĂ. L-am ajutat pe TICĂ (Dumitru Beianu zis Tică, șeful PNL al CJ Giurgiu – n.r).

PĂSAT DAN: Foarte bine.

BĂDĂLĂU NICULAE: L-am ajutat de nu știu câte ori.

PĂSAT DAN: Foarte bine! Să fii sănătos!

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.). L-am scăpat: „Șefule!”

PĂSAT DAN: …[râde]…

BĂDĂLĂU NICULAE: I-am luat sala de sport de la CNI, la OINACU, la FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.). Fii atent aici! Face licitație, se duce la MANUELA.

PĂSAT DAN: Da.

BĂDĂLĂU NICULAE: O chem pe MANUELA și îi spun: ”Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.” ”N-o fac eu. Am dat-o.” N-o fac că …(neinteligibil) …Dar să-l omor pe GRASU că mă enervase cu…

PĂSAT DAN: Da, știu, ce aveți voi.

BĂDĂLĂU NICULAE: … o șmecherie. Vorbea urât. Iau sala de sport. Mamă! S-a dus la Parlament, s-a dus la mă-sa în cur, s-a dus la nu știu ce. ”Cum, domnule, să ia sala un P.S.D.-ist?” Noi cu CIUCĂ, la 2 săptămâni… săptămânal aveam acolo, la 2 săptămâni aveam ședință de PNL. Și i-a zis lui CIUCĂ: ”Domnul Prim, am luat și eu sala de sport din …[neinteligibil]…” Eu îl știu pe ăsta de când eram ministru, el era… ă… șeful statului major și avem… că aveam fabricile alea de armament. ”Am luat o sală…” Mă calcă ăsta în picioare. Nici nu-l știa pe GRASU.

PĂSAT DAN: Nu, păi n-aveai de unde…

BĂDĂLĂU NICULAE: Nici nu-l știa …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Slab rău.

BĂDĂLĂU NICULAE: Și îl prind pe… Fii atent! Și ca să îl enervez mai rău îl prind pe FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.) la nuntă la GHIDĂNA(Marin Ghidănac – primarul PNL din comuna Roata de jos, județul Giurgiu – n.r.).

Au venit toți. Acolo, a făcut la fiică-mea (fiica lui Niculae Bădălău, Sabina Marica-Bădălău, deține domeniul Monato din Bolintin, cu salon de evenimente. Potrivit presei, ar fi investit 4 milioane de euro în restaurant, doar un candelabru ar fi costat 100.000 de euro – n.r.).

A venit și DAN MOTREANU (liderul organizației PNL Giurgiu – n.r.) și ăștia și zic: ”Bă FABIANE, fii atent aici, că îți bag și dispensarul.” Are un dispensar de un miliard și ceva. Ce …[cuvânt obscen]… mea o face el acolo, nu știu. Zic: ”Îți bag și dispensarul, dar îți dau licitația la tine”, că la astea mai micuțe le dă licitațiile la comune, CNI -ul acum, ca să nu mai…că sunt ei… au multe… ”dar mi-l dai mie.” Eu știind că FABIAN, finul lui ăsta …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Da, e finu-său.

BĂDĂLĂU NICULAE: DANE, n-am apucat să mă duc până la un scaun încolo, că a și venit GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.) după mine: ”Băi, ești nebun, ce …[cuvânt obscen]… mea ai …[neinteligibil]…dispensarul lu’ ăsta?”…[râde]… ”Du-te, mă, dracu’ de aici cu dispensarul tău!”

La vreo 4 zile mă sună: ”Hai cu mine la MANUELA la CNI, să-mi dea dispensarul”. Zic: uite, mă, îmi băgai un băț în cur. Fir-ați ai dracu!

PĂSAT DAN: NICULE, ne ajutăm. Tu vorbește la CNI pentru primărie și aia și eu…

BĂDĂLĂU NICULAE: Da, mă, da.>>, este stenograma unei discuții dintre Dan Păsat și Niculae Bădălău din data de 9 august 2022, înregistrată de Păsat cu telefonul și pusă la dispoziția procurorilor.

Această stenogramă a fost publicată parțial, ”în exclusivitate”, de către RTV pe data de 6 decembrie 2022, dar fără referirile la Manuela Pătrășcoiu, directoarea de la CNI. Vezi aici. 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare