sursa foto:  digi24.ro

Studenții și elevii ies din nou în stradă împotriva Guvernului: ‘Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului’

Studenții și elevii ies din nou în stradă împotriva partidelor de guvernământ. Aceștia vor picheta sediile USR, PNL și se vor opri la Guvern.

 

”Ordonanța de urgență prin care Guvernul Dreptei Unite va pune capăt gratuității CFR pentru studenți tocmai a fost trimisă la avizare! În urma unor negocieri în cercuri restrânse cu anumite organizații studențești, s-a ajuns la ceea ce se vrea a fi o soluție de compromis, și anume decontarea a 50% din prețul biletelor.

Nu ne putem permite însă compromisuri. Această inițiativă este parte dintr-o serie mai amplă de măsuri de austeritate ale Guvernului care lovesc în toate segmentele societății și în toți, de la lucrători și angajați la studenți și elevi. Cei mai precari dintre noi sunt afectați disproporționat. Dacă vom accepta fără să reacționăm aceste lovituri, măsurile antisociale vor continua. Ieri muncitorii sindicalizați, azi studenții, mâine poate urma oricine.

Este timpul pentru solidaritate și reacție. Este timpul să ne organizăm și să ne reprezentăm singuri interesele, în loc să ne bazăm pe cei care negociază cu decidenții în spatele ușilor închise din înălțimea funcțiilor proprii să o facă.

Discursul neoliberal din media ne înfierează ca “pomanagii” pentru că ne apărăm dreptul la mobilitate. A venit momentul ca pomanagiii să se revolte.
Sâmbătă, facem o vizită sediului USR, sediului PNL și Guvernului pentru a le aminti celor care lovesc în cele mai vulnerabile categorii sociale că nu pot face asta fără să se aștepte la o reacție. Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeți de drepturile existente și încetați cu măsurile care adâncesc prăpastia dintre cei precari și cei privilegiați!
—————
Manifestăm pentru:
▪️Respingerea viitoarei ordonanțe de urgență prin care s-ar elimina gratuitatea CFR pentru studenți, precum și mai multe subvenții și indemnizații pentru bugetari;
▪️Dialog social real și transparent cu toate categoriile sociale;
▪️Servicii publice și învățământ de calitate și accesibile tuturor;
▪️Oprirea tuturor măsurilor de austeritate care ne vulnerabilizează pe toți;
▪️Organizare și solidaritate între studenți și elevi, pentru o reprezentare reală a propriilor interese.
———
Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în fața sediului USR (Bd. Kiseleff). Vom pleca în marș spre Piața Victoriei pe Bd. Aviatorilor, ne vom opri în fața sediului PNL și apoi vom protesta în fața Guvernului”, se arată în comunicatul evenimentului de pe Facebook.

Citește și:

Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

Raluca Turcan, anunțul momentului pentru toți pensionarii: Cu cât vor crește pensiile în 2021

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare