trump 1

sursa foto:  money.cnn.com

SUA, noi criterii pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții de vize

Hotărârea a fost anunțată în ultima zi a sesiunii anuale a Curții Supreme, instituție care în SUA are ultimul cuvânt în legătură cu toate subiectele care necesită o interpretare a Constituției.

Solicitanții de vize din șase țări cu populație majoritar musulmană trebuie să aibă o relație de familie apropiată cu o persoană din SUA sau legături oficiale cu o entitate din SUA pentru a fi admiși pe teritoriul Statelor Unite, potrivit criteriilor stabilite de Departamentul de Stat american, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În ceea ce se privește termenul de relație de familie apropiată acesta se referă la un părinte, un soț, un copil, un fiu sau fiică adulți, un ginere, o noră, dar și frați și surori vitregi și alte rude prin alianță, conform documentului distribuit către toate misiunile diplomatice americane și consultat de Reuters.

Vezi și Atenție! Cum s-a modificat examenul auto și ce trebuie să știe cei care vor să obțină carnetul de conducer

Documentul, inițial menționat de Associated Press, arată că relațiile de familie apropiate nu se referă și la „bunici, mătuși, unchi, nepoți, nepoate, veri, cumnați, cumnate și logodnici”.

De asemenea se precizează că orice relație cu o entitate din SUA „trebuie să fie oficială, documentată și formată în mod obișnuit, mai degrabă decât cu scopul evitării EO”, cu referire la ordinul executiv al președintelui Donald Trump din 6 martie care a blocat temporar intrarea în SUA a cetățenilor din șase state musulmane.

Vezi și Detalii interesante! Rareș Bogdan dezvăluie adevăratul plan al lui Liviu Dragnea

Documentul oferă îndrumări către reprezentanțele diplomatice americane despre cum ar trebui interpretată decizia de luni a Curții Supreme a SUA de punere parțială în aplicare a extrem de controversatului decret antiimigrație al președintelui Donald Trump, în așteptarea examinării lui la toamnă.

Această decizie de luni a Înaltei Curți este o victorie relativă, însă cu toate acestea notabilă, pentru Donald Trump, al cărui ordin executiv a fost suspendat de mai mulți judecători, în primă instanță și în apel.

Nu doar că magistrații Curții Supreme acceptă ca decretul să fie pus în aplicare parțial, dar îi oferă președintelui american o șansă de a obține o victorie judiciară finală care ar anula toate înfrângerile suferite în justiție până acum în acest dosar.

Vezi și S-a aflat! Cine este persoana care are grijă de averea ASCUNSĂ a preotului Pomohaci

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare