sursa foto:  youtube.com

SUA „trag” în Uniunea Europeană! Ce taxe impune Washingtonul de la 1 iunie

Statele Unite ale Americii „trag” în Uniunea Europeană! Începând cu data de 1 iunie, Washingtonul impune noi taxe.

SUA au anunțat că, de la 1 iunie, impun taxe pentru importurile de aluminiu şi oţel din Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, încheind o perioadă de două luni în care aceste state au fost exceptate de la astfel de măsuri.

Secretarul american al Comerţului, Willbur Ross, a declarat că va fi impusă o taxă de 25% pentru importurile de oţel şi 10% pentru importurile de aluminiu din Uniunea Europeană, Canada şi Mexic. Noile taxe vor intra în vigoare începând cu 1 iunie, precizează News.ro.

„Aşteptăm noi negocieri, atât cu Canada şi Mexic cât şi cu Comisia Europeană pentru că mai sunt şi alte aspecte care trebuie rezolvate”, a declarat Ross.

Ross nu a oferit detalii despre ce ar putea face Canada, Mexic sau UE pentru a fi ridicate taxele.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană va anunţa „măsuri de contracarare” pentru a răspunde la taxele americane.

Juncker a numit taxele americane „protecţionism, pur şi simplu”.

Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, a declarat că UE este pregătită acum „să declanşeze un proces” la Organizaţia Mondială a Comerţului privind decizia Washingtonului.

Marea Britanie a răspuns prompt anunţului, un purtător de cuvânt al guvernului declarând că Londra „este profund dezamăgită” că SUA au decis să aplice taxe pentru importurile din UE din motive „de securitate naţională”.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că UE „va răspunde într-un mod inteligent, coordonat şi decisiv”.

Bruno Le Maire, ministrul Finanţelor din Franţa, a acuzat administraţia Trump că tratează piaţa de schimb globală ca un film western de la Hollywood, declarând că taxele americanilor sunt „nejustificate, nejustificabile şi periculoase” pentru economia globală pentru că riscă să lanseze un vonflict care va afecta pe toată lumea.

Guvernul mexican a anunţat, de asemenea, contramăsuri, susţinând că va aplica taxe echivalente cu cele impuse de americani pentru o varietate de bunuri.

Vezi și Dezvăluire halucinantă în emisiunea lui Rareș Bogdan! Cum ar încerca Liviu Dragnea să-i intre în grații lui Viktor Orban – Ce s-a făcut cu bani publici

Venituri impresionante! Cât câştigă, lunar, Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României

Jandarmeria reacționează după articolul publicat de Bugetul.ro

Ingrid Mocanu o face ‘praf’ pe Kovesi, dar și pe susținătorii ei: ”Păi, măi slugi ordinare (sau Slujiri ordinare)…”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare