sursa foto:  https://www.ziaruldeiasi.ro

Sunt anunțate noi proteste! Avocații din Baroul București amenințaă cu greva generală: Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților

Avocații din Baroul București se revoltă! Aceștia amenință cu  greva generală dacă guvernul nu va vrea să renunțe la impunerea unui CASS profesiilor liberale.

„Baroul București – organ profesional care grupează și reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog și mai multe memorii și puncte de vedere transmise de Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Profesiilor Liberale din România, informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real, neplafonat.

Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților și practic, sancționează performanța in profesie, fără însă a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației sistemului de sănătate.

Informăm și pe aceasta cale, atât Guvernul, cât și opinia publică despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală.

Baroul București va apăra cu fermitate drepturile și interesele avocaților și își exprimă speranța că rațiunea și pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului,” arată Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti.

Reamintim că noile măsuri fiscale au stârnit nemulțumiri acerbe în randurile firmelor, împovărate deja de taxe.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles după 21 august pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema ordonanţelor de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare şi măsurile fiscale, înainte de aprobarea acestora în Guvern, au precizat, joi, surse guvernamentale.

Potrivit acestora, ministrul Finanţelor va discuta cu oficialii europeni şi legat de rectificarea bugetară pe care Executivul de la Bucureşti urmează să o aprobe în luna septembrie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare