Sunt veşti bune de la Guvern! Iată cum vă puteți reduce facturile la energia electrică

Sunt veşti bune de la Guvern pentru cei care vor să îşi reducă facturile la energia electrică prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Executivul a suplimentat fondurile alocate programului Casa verde fotovoltaice, iar banii ar urma să fie de ajuns pentru de patru ori mai multe proiecte, adică pentru aproape 190.000 de gospodării. Dar cel mai important este că procedurile au fost simplificate, iar dosarele ar urma să fie aprobate mai repede. La ediţiile precedente a durat şi mai mult de un an până când oamenii s-au văzut cu panourile montate pe casă. Este ceea ce a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Tanczos Barna: „Reducem la minimum numărul de documente necesare pentru aplicanţi. Va fi nevoie de carte de identitate, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local şi la sfârşitul instalării sistemului fotovoltaic de certificatul de racordare în calitate de prosumator. Practic, şi cu aceste trei documente, plus dovada că n-are datorie la stat şi la bugetul local, poate să beneficieze de această finanţare.”

Suma acordată ca ajutor de stat a rămas tot 20,000 de lei, suficientă pentru montarea unui sistem care să producă 3.3 kilowaţi oră. Cei care vor mai multe panouri trebuie să plătească diferenţa din buzunar. Noua ediţie a programului ar urma să înceapă în luna martie, transmite Rador.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare