sursa foto:  digisport.ro

EXCLUSIV SURSE Lovitură de teatru în scandalul CSA-Ministerul Muncii! Ce firmă a fost, de fapt, amendată de Inspecția Muncii

CSA Steaua a contrazis astăzi comunicatul oficial al Ministerului Muncii, potrivit căruia o firmă care asigură paza stadionului Steaua a fost amendată de de către Inspecția Muncii.

CSA Steaua a transmis că firma care asigură paza și protecția stadionului Steaua este RO-ArmySecurity SA, companie ce nu a fost controlată în perioada menționată de Inspecția Muncii.

Potrivit surselor Bugetul.ro, nu firma respectivă – RO-ArmySecurity SA – a fost amendată de inspectorii ITM, ci o altă firmă cu care are contract CSA Steaua, anume KUZAKA SECURITY SRL.

De altfel, conform verificărilor Bugetul.ro, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) apare un acord-cadrul încheiat între UNITATEA MILITARĂ 02301 și Kuzaka Security, obiectul achiziției fiind „Acord-cadru servicii de paza si protectie la terenurile si salile din Bucuresti si judetul Ilfov unde CSA Steaua Bucuresti organizeaza competitii sportive valabil 27.10.2022 pana la 30.04.2024”.

Valoarea contractului este 3.000.010 de lei.

Reprezentantul legal al Kuzaka Security este DUMITRU GABRIEL-MIHAIL, potrivit informațiilor exitente în SEAP.

 

Ce a transmis astăzi CSA Steaua:

Având în vedere informațiile apărute în mass-media referitoare la neregulile găsite la stadionul Steaua în urma controlului efectuat de către Inspecția Muncii și Jandarmeria Română, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” face următoarele precizări:

a) În perioada menționată de site-urile sportive, mai exact 01-08 august 2023, pe stadionul Steaua nu a avut loc niciun eveniment sportiv în care să fie implicată o echipă a clubului nostru;

b) Firma care asigură paza și protecția stadionului Steaua este RO-ArmySecurity SA, companie ce nu a fost controlată în perioada menționată de Inspecția Muncii;

c) Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” nu a fost controlat sau amendat de către inspectorii de la Inspecția Muncii, implicit nu a existat posibilitatea găsirii unor nereguli;

d) În intervalul mai sus menționat, s-a desfășurat un singur eveniment sportiv, arena fiind pusă la dispoziție societății S.C. Fotbal Club FCSB S.A. pentru disputarea partidei de fotbal S.C. Fotbal Club FCSB S.A.-F. C. CFR 1907 Cluj, din data de 06.08.2023;

e) Nu a existat niciun control pe această linie la stadionul Steaua nici în perioada 01-08 noiembrie 2023, cum se specifică în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Știm că numele „STEAUA” vinde și atrage foarte mulți cititori, dar nu putem fi de acord că anumite publicații rostogolesc unele informații neadevărate pentru a aduce prejudicii de imagine clubului nostru”.

Comunicatul Ministerului Muncii:

„Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București, a identificat o firmă de pază și protecție la care lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare (muncă nedeclarată) sau cu documente de angajare înregistrate după începerea activității.

În urma controlului au fost aplicate amenzi în valoare totală de 600.000 lei.

Controlul s-a desfășurat în perioada 01 – 08.11.2023, pe stadionul Ghencea, împreună cu Jandarmeria Română.

În urma controlului s-au constatat următoarele încălcări privind legislația muncii:

 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă;

 pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activității;

 299 persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă.

Fiecare contravenție a fost sancționată cu amendă de 200.000 lei, conform Legii 53/2003 – Codul Muncii”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare