sursa foto:  digi24.ro

SURSE Lovitura devastatoare care i se pregătește lui Klaus Iohannis! Contracandidatul care poate schimba total soarta alegerilor prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis pare, în acest moment, că nu are un contracandidat care să-i pună probleme la alegerile prezidențiale. Totuși, intrarea în luptă a unui actor din afara spectrului politic ar putea schimba total soarta scrutinului desfășurat pe final de an.

Surse au declarat, pentru Bugetul.ro, că alianța USR-PLUS încearcă să-l coopteze în echipă pe fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, pentru a-l arunca în bătălia pentru prezidențiale.

Recent, senatorul Daniel Fenechiu, membru PNL, a dezvăluit că sondajul IMAS, conform căruia 47% dintre români cred că fosta șefă DNA ar trebui să candideze la alegerile pentru Cotroceni, dacă nu va fi aleasă procuror-șef european, a fost realizat la comanda USR.

Vezi și Cine ar fi comandat, de fapt, sondajul care o prezintă pe Kovesi favorită la prezidențiale

„Care este forța politică din spatele acestei comenzi?”, a întrebat Tudor Barbu, în emisiunea pe care o moderează la B1 TV.

Răspunsul a venit din partea senatorului liberal, prezent în platou, care a precizat că USR.

„USR-ul a fost cu IMAS-ul, cu contractele cu IMAS-ul, ce naiba! Ce ne ascundem după degete… IMAS-ul a avut contract cu USR-ul”, a afirmat Daniel Fenechiu.

De altfel, liberalul a respins total ideea că Laura Codruța Kovesi ar putea deveni candidatul PNL la alegerile prezidențiale din acest an, afirmând că partidul pe care îl reprezintă îl are deja pe Klaus Iohannis. Totodată, el a lansat ideea că fosta șefă DNA ar putea fi, însă, candidatul USR pentru prezidențiale.

USR a mai încercat să o atragă pe Kovesi

În vara anului 2018, după ce Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, Dan Barna, președintele USR, a aruncat o adevărată bombă în spațiul public.

Barna a anunțat, la acea vreme, că, ipotetic, Laura Codruța Kovesi ar putea fi candidatul USR pentru alegerile prezidențiale.

„În momentul de faţă, există o încredere foarte mare a bucăţii de Românie decentă, ca să fiu foarte clar despre un capital de încredere pe care doamna Kovesi îl are. USR a declarat constant că va avea un candidat la aprezidenţiale, în primul tur cel puţin, şi în măsura în care reuşim să o convingem pe doamna Kovesi să devină membră a partidului nostru, ar fi un candidat foarte bun. Astăzi doamna Kovesi a declarat că rămâne procuror, pe termen scurt nu este de actualitate un astfel de scenariu. Ipotetic, doamna Kovesi ar putea fi candidat USR la alegerile prezidenţiale”, a spus el, într-un interviu pentru Psnews.ro.

Ulterior, președintele USR a dezvăluit că fosta șefă DNA i-a dat un mesaj prin care i-a mulţumit pentru suportul USR, spunându-i că vor sta de vorbă după ce revine din concediu.

„Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de cinci ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare”, a precizat, la acea vreme, Barna.

Vezi și Măsură-bombă pregătită de Guvern! Ordonanța de Urgență ce urmează să fie adoptată în luna mai

Vești proaste pentru șoferi! Codul rutier va suferi noi modificări

Vești importante pentru toți românii! Care va fi cea mai mică pensie din România

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare