sursa foto:  digi24.ro

SURSE Prima reținere în cazul tragediei petrecute la internatul din Odorheiu Secuiesc

Prima reținere în cazul tragediei petrecute la internatul din Odorheiu Secuiesc! Laszlo Szilveszter Sandor, administrator și acționar unic al SC Lareno – Fa SRL – firma executantă a proiectului -, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă și vătămare din culpă, au dezvăluit surse judiciare ale Bugetul.ro.

Conform informațiilor noastre, Laszlo Sandor o să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Acesta a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect. Sandor a dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației, peste 2 metri, deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, au mai spus sursele Bugetul.ro.

Patru elevi ai internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc au fost prinși sub dărâmături, după ce clădirea s-a prăbușit.

Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete – două de 16 ani, iar una de 17 ani – au fost salvate. Conform informațiilor noastre, fata de 17 ani are coloana vertebrală fisurată.

Clădirea internatului, construită în 1910, s-a prăbușit din cauza unor lucrări care se executau la fundația acesteia.

Ce a transmis IPJ Harghita:

„La data de 19 decembrie 2023, în urma audierii mai multor persoane, față de administratorul firmei ce executa lucrări, la fundația internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare