sursa foto:  Mediafax.ro/Petrică Tănase

SURSE Protecție de la ANSVSA? Fabrica de mezeluri care a dat alerta în Kaufland, Carrefour și în alte lanțuri de magazine s-a mai aflat în centrul unui scandal uriaș

The Family Butchers România SRL, fosta H.&E. Reinert SRL, a anunțat că retrage din marile lanțuri de magazine – precum Kaufland, Carrefour, Cora, Mega Image ș.a. – produsele pentru copii Martinel Mortadella 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv, și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv. Compania a precizat că, din cauza unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Totodată, a menționat că „nu există niciun pericol pentru sănătate”. Ei bine, nemții de la Reinert nu se află la primul episod de acest gen. În anul 2014, peste 4 tone de capete de salam din Germania, expirate, erau reetichetate cu un nou termen de valabilitate în fabrica din România. Resturile alimentare din Germania au fost descoperite de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilo în fabrica din Brașov și în supermarketuri. Concret, produsele nu treceau prin niciun fel de produs, ci erau etichetate direct cu un nou termen de valabilitate.  În mod surprinzător, deși Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov trebuia să aibă un medic în fabrică pentru a verifica produsele, DSVSA le-a răspuns celor de la ANPC că totul este în regulă, conform celor declarate, la acea vreme, de șeful CRPC Brașov, comisarul-șef Sorin Susanu. Surse au dezvăluit acum, pentru Bugetul.ro, că fosta Reinert ar avea un contract de consultanță cu DSVSA, pentru „a-și asigura protecția”. Practic, conform surselor noastre bine informate, The Family Butchers România SRL le-ar plăti, lunar, celor de la ANSVSA o anumită sumă, în schimbul consultanței. În această seară, Bugetul.ro a cerut, printr-un e-mail, clarificări de la ANSVSA în acest sens, dacă e adevărat că între fosta Reinert și DSVSA Brașov există vreun contract, în urma căruia Autoritatea încasează bani de la firma germană. Până la ora publicării acestui material, nu am primit niciun răspuns. Îndată ce îl vom primi, îl vom publica.

Reinert are contract cu ANSVSA. Lună de lună, ANSVSA primește bani de la Reinert, ca să aibă un fel consultanță. Ar fi vorba de o taxă de protecție camuflată”, au declarat sursele Bugetul.ro.

Vezi și Alertă la Kaufland, Carrefour, Cora, Mega Image și Selgros! Clienții care au cumpărat aceste produse le pot returna și fără prezentarea bonului

Scandalul din anul 2014

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov au retras de la comercializare 4.212 kilograme de mezeluri ale unui producător german, aflate în afara termenului de valabilitate, care au fost găsite în supermarketuri şi la o fabrică din Braşov, în urma unor controale efectuate în urmă cu câteva zile, scria, în februarie 2014, newsbv.ro.

Este vorba despre capete de salam care au fost depistate la fabrica din Braşov a producătorului german. Produsele pe care noi le-am găsit la fabrica din Braşov erau aduse din Germania, iar termenul de valabilitate expira peste trei zile. Odată ambalate, aveau valabilitatea de 42 de zile de la ieşirea pe poarta fabricii. În afară de produsele găsite în fabrică, au fost retrase de la vânzare şi cele găsite în supermarketurile din Braşov şi din ţară“, susținea Sorin Susanu.

Surpriza este cu totul alta. Am cerut un punct de vedere de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, care trebuie să aibă un medic în fabrică pentru a verifica produsele şi am primit răspunsul că totul este în regulă. Se pare că această activitate de ambalare şi refrigerare a unor astfel de produse a început în urmă cu câteva luni. Firma din Braşov care ambala produsele (Reinert) riscă o amendă de 50.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii unor linii de producţie”, mai preciza comisarul-şef.

Informarea de astăzi

The Family Butchers retrage preventiv următoarele produse – nu există niciun pericol pentru sănătate:

  • Martinel Mortadella 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv;
  • Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv”, a anunțat ANSVSA.

Declarația companiei:

Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte.
Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal.

Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create. Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim sa va bucurati in continuare de Martinel și prietenii săi”.

Returnarea produsului 

Clienții care au cumpărat produse cu data de valabilitate menționată, le pot returna în magazinele lor de cumpărături cu restituirea prețului de cumpărare chiar și fără prezentarea bonului de casă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare