sursa foto:  mediafax.ro

Surse PSD: cine i-ar lua locul lui Liviu Dragnea după Congresul PSD! Planul din umbră

Liviu Dragnea s-a dovedit până acum a fi cel mai bun jucător de pe piața politică . Deși a reușit performanța să schimbe două guverne în doar un an de zile, el a ieșit întărit din fiecare bătălie în care părea deja învins. În acest context, președintele PSD a considerat oportun să convoace un Congres Extraordinar, pe 10 martie, pentru a cere un vot de încredere în partid și a-și consolida supremația.

Doar că o parte dintre membrii de bază ai PSD vor să-i strice planurile și să-l îndepărteze de la șefia partidului. Cele două alternative luate în discuție pentru preluarea președinției sunt Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea sau senatorul Ecaterina Andronescu, pe care Liviu Dragnea a eliminat-o din toate ecuațiile ministeriale. Mai mult decât atât se dorește forțarea alegerii unui candidat PSD la prezidențiale, iar Gabriela Firea este alternativa pe care o susține majoritatea.

De altfel primarul general al Capitalei a și lansat astăzi o serie de atacuri la adresa Guvernului Dăncilă, pe care l-a făcut responsabil pentru problemele de la ELCEN. Mai exact, i-a numit pe cel mai controversat ministru la ora actuală, Tudorel Toader, punctând la capitolul imagine, dar și pe cvasi-necunoscutul Anton Anton, ministrul Energiei.

O funcție importantă în partid i s-ar fi propus și lui Liviu Pleșoianu, care se bucură de o mare susținere a Antenei 3, el fiind cel mai vocal critic al procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Codrin Ștefănescu, devenit persoana non grata pentru Liviu Dragnea, este și el parte din acest plan și îl susține, spun surse credibile din PSD.

Se încearcă de asemenea și folosirea lui Victor Ponta în acest plan de schimbare la vârful partidului, mizându-se pe faptul că acesta își dorește răzbunare după ce a fost eliminat din PSD chiar de Liviu Dragnea. Victor Ponta primește tot felul de provocări de la diverși lideri, tocmai pentru a fi stimulat să îi păteze imaginea rivalului său.

Rămâne de văzut dacă acest plan va putea fi pus în practică și dacă Liviu Dragnea nu va veni cu vreo surpriză la CEX, pentru că până acum președintele PSD s-a dovedit a fi foarte abil când a venit vorba de jocuri politice.

Citește și…

La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege

Primăria care concediază zeci de angajați: Nu au mai făcut față costurilor salariale

Mutare COTROPITOARE pe această piață! Au apărut ZECI de magazine – Un nou BRAND se naște în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare