sursa foto:  digi24.ro

SURSE Rareș Bogdan a ‘tunat’ în ședința PNL: ‘Trebuie să rezolvăm urgent!’/După solicitarea prim-vicepreședintelui PNL, șeful ASF ar urma să fie audiat în Comisa de Buget-Finanțe

În cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele formațiunii, a atras atenția cu privire la ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor, dar și la faptul că investițiile trenează, iar primarii sunt nemulțumiți, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

Conform surselor Bugetul.ro, Rareș Bogdan a acuzat că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a acționat ca reglementator pe piața RCA. Prim-vicepreședintele PNL a susținut, în ședința PNL, că ASF „a scos, practic, de pe piață societățile mari de asigurări cu capital românesc, lăsându-le să greșească ani la rând și că a lăsat piața austriecilor și francezilor.

Astfel, au ajuns să se dubleze sau chiar tripleze prețurile la asigurările RCA. Un exemplu indicat de către Rareș Bogdan ar fi cel al transportului internațional, unde prețul RCA a crescut „de la 5.950 de lei la 18.000 de lei per camion”.

Vezi și EXCLUSIV ASF salută posibila intrare a CEC Bank pe piața asigurărilor: ‘Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici’

În construcții, transport intern, prețul RCA a urcat la de la „1.995 la 3.800 de lei”. De asemenea, potrivit lui Rareș Bogdan, în septembrie 2021, „prețul RCA pentru Dacia Logan era de 360 de lei, iar acum a ajuns la 700 de lei”.

„Avem majoritate parlamentară, avem premier, avem șeful Senatului, trebuie să rezolvăm urgent această problemă!”, a tunat Rareș Bogdan, în ședința PNL, conform surselor Bugetul.ro.

Ca urmare a solicitării făcute de Rareș Bogdan, președintele ASF s-ar pregăti să vină în fața Parlamentului, el urmând a fi audiat în Comisia de Buget-Finanțe, spun sursele Bugetul.ro.

În curând, CEC Bank ar urma să intre pe piața asigurărilor din România, după ce Guvernul Ciucă a dat undă verde pentru CEC Asigurări.

Vezi și Adrian Câciu a dat OK-ul! Vom o nouă companie de asigurări în România! Reacția ASF, pentru Bugetul.ro, cu privire la intrarea CEC Bank pe piață

EXCLUSIV ASF salută posibila intrare a CEC Bank pe piața asigurărilor: ‘Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici’

PNL va solicita audierea șefului ASF în Parlament, după creșterea ‘explozivă’ a polițelor RCA

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare