sursa foto:  cetateanul.net

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

După ce chestorul Liviu Vasilescu a demisionat din funcție în urma scandalului legat de negocierile cu clanul Duduianu, privitoare la înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, Poliția Română a rămas cu o conducere interimară. Chestorul Eduard Mirițescu este șeful interimar al IGPR.

Potrivit surselor Bugetul.ro, PNL ar trage sforile pentru numirea unui șef plin al Poliției Române. Concret, șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, ar încerca să-l propulseze în funcția de inspector general al Poliției Române pe comisarul-șef Marian Iorga, în prezent șef al IPJ Prahova, spun sursele Bugetul.ro.

Dumitrescu a fost senator de Călărași în mandatul 2012-2016, iar Marian Iorga a condus IPJ Călărași între septembrie 2014-martie 2019 și între august 2019-aprilie 2020.

De altfel, tot despre Iulian Dumitrescu s-a spus că l-a propulat pe Iorga la șefia IPJ Prahova, fără concurs.

Alte surse au declarat, pentru Bugetul.ro, că Marian Iorga ar putea să ajungă chiar în funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne.

Rămâne de văzut, însă, dacă actualul șef al IPJ Prahova va ajunge la șefia Poliției Române sau la centrul de comandă al Ministerului de Interne.

Controverse în jurul lui Marian Iorga

În ianuarie 2020, ministrul de Interne de atunci, Marcel Vela, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că a dispus anchetarea șefului IPJ Călărași, Marian Iorga. Cercetarea lui Marian Iorga vine în contextul în care Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, a făcut mai multe plângeri, în 2019, atât la IGPR, cât și la Cabinetului ministrului Vela, împotriva șefului IPJ Călărași, pe care l-a acuzat, printre altele, de luare de mită.

„Marcel Vela a anunțat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că s-a început cercetarea lui Iorga. Dumitru Coarnă, însă, ne-a dezvăluit că este vorba doar despre o anchetă penală, care ar putea dura chiar și câteva luni. În exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă a spus că ar fi trebuit demarată împotriva lui Marian Iorga și o CERCETARE DISCIPLINARĂ, având în vedere că Marian Iorga ar fi pretins „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Această cercetare disciplinară NU a fost începută, însă, de Direcția de Control Intern a Poliției Române. Contactat de Bugetul.ro, Liviu Vasilescu, inspectorul-șef al Poliției Române, ne-a declarat că domnul Coarnă a depus două sesizări, care au fost trimise spre cercetare penală, dar nu-și amintește să fie ceve de natură sexuală în plângeri. Însă, dacă ar exista ceva de natură sexuală, tot spre penal ar trebui îndreptat. Am insistat și l-am întrebat pe șeful IGPR dacă nu ar fi cazul și de o cercetare disciplinară, având în vedere că se vorbește de promovarea în funcții, în schimbul unor favoruri sexuale. Chestorul Liviu Vasilescu ne-a precizat că mai verifică, apoi ne-a pasat  comisarului-şef de poliţie Iulian Vicențiu Ionică, directorul Direcției Control Intern a IGPR. Comisarul-șef Iulian Ionică ne-a confirmat că nu a fost începută și o cercetare disciplinară a lui Marian Iorga, deși vorbim despre acuzații de pretinderea unor „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Marian Iorga nu a dorit să comenteze”, scriam, în ianuarie 2020, AICI.

Ulterior, instanța i-a interzis lui Coarnă să mai dea declarații despre Marian Iorga:

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, formulată de reclamantul Iorga Marian în contradictoriu cu pârâtul Coarnă Dumitru. Obligă pe pârât, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1102/202/2020, aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Călăraşi: – să nu mai publice, adică să nu mai facă nicio declaraţie publică referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face declaraţia (în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului); – să nu mai furnizeze presei nicio informaţie referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face furnizarea de informaţii (prin comunicare cu reprezentanţi ai presei sau prin intermediari ai pârâtului ori ai presei sau în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului). Dispune ca executarea ordonanţei preşedinţiale să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Executorie. Cu apel care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în termen de 5 zile de la pronunţare”, a decis Judecătoria Sectorului 5, în septembrie 2020.

Marian Iorga, fotografiat alături de evazioniștii din Călărași

Fostul șef al IPJ Călărași a participat la o petrecere la localul „Monica“, unde a stat la masă lângă afaceristul Marius Răzvan Popa, condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală, dezvăluiau jurnaliștii de la Newsweek, în 2019.

La o altă petrecere, comisarul șef Marian Iorga Șeful IPJ Călărași a fost fotografiat la o terasă alături de George Chiriță (fost președinte executiv și actual vicepreședinte al PSD Călărași), comisarul Sorin Mihalache (șeful Poliției Rutiere Călărași) și afaceristul Nelu Lățcan.

Vezi și

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare