sursa foto:  Facebook - Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu, anunțul momentului: ‘Mi-aș dori un proiect mai amplu cu cei de la PSD, să mergem pe o listă comună’

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, că există șanse ca, la alegerile locale, care vor avea loc în toamnă, formațiunea politică să aibă liste comune cu PSD.

„Sunt foarte bune şanse ca fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, pe care îl cunosc şi îl apreciez, să beneficieze de susţinerea ALDE pentru Primăria Braşov. Dar nu vă ascund că mi-aş dori un proiect mai amplu, având în vedere discuţiile pe care le avem cu cei de la PSD, să mergem pe o listă comună, care să presupună o susţinere mai largă pentru domnul Ialomiţeanu, mergând, sigur, cu un candidat din partea PSD pentru Consiliul Judeţean. Părerea mea e că sunt şanse mult peste 50% ca acest proiect să se materializeze”, a spus Tăriceanu.

 

 

El s-a aflat joi, la Braşov, pentru a discuta cu organizaţia judeţeană a ALDE, dar şi cu celelalte filiale din regiunea centrală, pe tema alegerilor locale.

 

 

„Vreau să le transmit un mesaj din partea conducerii partidului, de a dinamiza pregătirile pentru alegerile locale, care, cel mai probabil, vor avea loc la sfârşitul lunii septembrie-începutul lui octombrie. Cu toţii am avut de suferit de pe urma stării de urgenţă şi a celei de alertă şi acum activităţile se reiau progresiv şi, sigur, şi cea politică trebuie să urmeze acelaşi curs al vieţii”, a afirmat liderul ALDE.

 

 

 

Cu acelaşi prilej, Tăriceanu a menţionat că ALDE ar putea susţine, la reluarea activităţii parlamentare în următoarea sesiune, o moţiune de cenzură.

 

 

 

„Este posibil ca la sfârşitul verii – începutul toamnei, la reluarea activităţii, o moţiune de cenzură să fie introdusă în Parlament având în vedere gravele greşeli de guvernare pe care văd că PNL le face cu obstinaţie în ce priveşte gestionarea medico-sanitară şi, mai ales, revenirea la normalitate a întregii societăţi şi ajutorarea economiei să iasă din impasul grav în care se află.

Ţineţi cont că avem, practic, 1 milion de şomeri şi un număr foarte mare de firme mici şi mijlocii care se zbat pentru supravieţuire şi riscă să dispară, iar Guvernul nu face nimic. Aceste motive cumulate cu refuzul PNL de a majora punctul de pensie de la 1 septembrie, aşa cum este prevăzut în lege, sunt lucruri clare care ne vor determina pe noi, cei de la ALDE, să susţinem o moţiune de cenzură”, a mai precizat liderul ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și:

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare