sursa foto:  Facebook - Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ‘Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea’

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că majorarea pensiilor cu 40 la sută, aşa cum prevede legea, nu este măsură negociabilă: „Dacă de vorba bună nu înţelegi, poate înţelegeţi de frică”.

 

„Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El spune că o majorare a pensiilor cu 14% nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă.

„Cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele. Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică”, a adăugat liderul ALDE.

 

În opinia președintelui ALDE, rectificarea anunțată de Guvernul Orban reprezintă tăierea bugetului de pensii.

 

„De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”, a conchis Tăriceanu.

Citește și:

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare