TAROM-ul este pe ‘muchie de cuțit’! Sorin Grindeanu: ‘Dacă nu urmează planul de restructurare agreat de Comisia Europeană, va avea soarta fostelor companii aviatice din estul Europei’

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că dacă TAROM nu va respecta planul de restructurare agreat cu Comisia Europeană – plan care implică restructurări de personal astfel încât să se ajungă la schimbarea raportului dintre personalul navigant şi restul salariaţilor – compania va avea soarta celorlalţi operatori aerieni de stat din Europa de Est.

„Ceea ce ştiu, legat de TAROM, este următorul lucru: că nu e într-o situaţie simplă, că situaţia asta nu e de acuma, ci vine din spate, că are un plan de restructurare acceptat de Comisia Europeană pe care va trebui s-l urmeze. Dacă nu-l urmează, TAROM-ul, din păcate, va avea soarta fostelor companii aviatice din estul Europei”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă după amiază, la Digi 24. 

El a arătat că la compania aviatică românească este există o „debalansare” în ceea ce priveşte personalul angajat. 

„Inclusiv în iunie trebuie să facă restructurări, pentru că în momentul ăsta e debalansată zona de angajări, în ce sens? O companie de tipul TAROM trebuie să aibă cam 90% din angajaţi personal navigant şi 10% suport”, adaugă ministrul. 

El explică faptul că mare parte din zona de suport sunt angajaţi la mentenanţă, în condiţiile în care alte companii au acest serviciu externalizat.
„Dacă nu se va ajunge acolo, situaţia nu va fi una simplă. E un tic-tac, atât la TAROM, cât şi la CFR Marfă. Trebuie să termine prima fază din planul de restructurare”, adaugă ministrul
Acesta admite că „a găsit” în companiile din minister  membri de partid şi susţine că în toate companiile din subordinea Ministerului a început un proces de selecţie, de către firme de recrutare. 
„E prima dată când pentru toate companiile – şi nu sunt puţine –  de la Ministerul Transporturilor am pornit acest proces, absolut necesar”, spune ministrul, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare