sursa foto:  comisarul.ro

Taxa de solidaritate propusă de PSD, criticată dur: Să crești taxele înainte de o recesiune e o crimă

Vicepreședintele USR Claudiu Năsui, a criticat, la RFI, taxa de solidaritate propusă de PSD și respinsă de PNL. Acesta este de părere că „este o crimă să crești taxele înainte de o recesiune”

„În momentul în care, culmea, tot apropiați ai actualei puteri au delapidat o mare bancă de stat, Bancorex, pentru a acoperi pierderile a fost impusă tuturor românilor o taxă numită taxa de solidaritate. Solidaritate cu cine? Păi, cu cei care l-au delapidat. Acum avem din nou acest concept de taxă de solidaritate și ne întrebăm solidaritate cu cine? Cu un buget care crește cu zeci de miliarde cheltuielile în fiecare an, care dă tot mai multe pensii speciale, tot mai multe PNDL-uri, adică contracte pentru firme de partid și așa mai departe. Deci însuși numele acesta este foarte bizar ales, pentru că de fapt nu este o solidaritate cu nimeni, este solidaritate a noastră, a tuturor, cu aceiași oameni care până acum nu au reușit să arate că pot să gestioneze un buget public, măcar să-l facă fără deficit sau chiar să fie pe excedent, cum mai e în alte state”, afirmă Năsui.

Vicepreședintele USR apreciază că ”taxa asta în mod special ar distruge economia”.

„Vă dau un exemplu simplu: Dacia și Ford, care sunt principalii exportatori din România, mai ales dacă luăm în calcul și toate rețelele de furnizori pe care le au și reprezintă o bună parte din tot ce înseamnă industrie în România, chiar dacă ele au cam 20.000 de angajați în total, dacă le luăm pe ele, ca firme. Dacă ar fi să plătească o taxă de 1% pe cifra de afaceri, asta înseamnă că ar intra imediat pe pierderi. Deci practic, ar depăși profitul lor net taxa aceasta de solidaritate. Asta înseamnă că practic ar închide sau și-ar reduce drastic activitatea în România, cu tot ce înseamnă consecințe asupra exporturilor, asupra locurilor de muncă, asupra dezvoltării țării (…). Să crești taxele înainte de o recesiune e o crimă”, încheie fostul ministru al Economiei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare