Teodor Baconschi, fost ministru al Afacerilor Externe: Cei deranjați de greva profesorilor au tot căutat să ne învrăjbească. Liderii sindicali nu sunt totuna cu sutele de mii de profesori care-i educă pe elevii români, așa că degeaba ne enervează veniturile lor uriașe

Teodor Baconschi, fost șef al Ministerului Afacerilor Externe, are un mesaj pentru cei deranjați de greva făcută de profesori în această perioadă.

Într-o postare pe Facebook, Teodor Baconschi spune că liderii sindicali, care au venituri uriașe, nu sunt totuna cu sutele de mii de profesori care-i educă pe elevii români.

Mai mult, el afirmă că nici nu contează dacă printre profesori se găsesc și unii slab pregătiți, dat fiind că vorbim de un domeniu atât de slab salarizat.

Mesajul lui Baconschi:

„Cei deranjați – și vizați – de greva profesorilor au tot căutat să ne învrăjbească. Liderii sindicali nu sunt totuna cu sutele de mii de profesori care-i educă pe elevii români, așa că degeaba ne enervează veniturile lor uriașe.

Și nici nu contează că, printre profesori, există unii prost pregătiți: există pentru că domeniul e atât de slab salarizat încât nu prea e atractiv pentru cei care pot găsi soluții profesionale mai bune. Asta nu înseamnă că nu există și destui profesori excelenți.

La mijloc este o percepție socială forjată de mass-media și de practicile curente: după 30 de ani de libertate și democrație, NU poți pretinde că respecți corpul profesoral când ai promovat în spațiul public numai contra-modele (escroci, analfabeți, tâlhari care se victimizează și extremiști de grotă).

Și nici după ce vede oricine că plagiatorii – moartea ideii de cercetare și educație serioasă – pot ajunge oricât de sus în ierarhia politică sau administrativă”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare