Tinerii nevaccinați pot răspândi tulpina Delta mult mai rapid. Medicul Radu Țincu: ‘Aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii’

Radu Țincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, a precizat că noua tulpină Delta a COID-19 a lovit acolo unde populația tânără nu a fost vaccinată.

 

Așa se face că deși Marea Britanie are o imunizare colectivă a trecut printr-un nou val grav de coronavrius:

“Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației.

Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premizele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu moblitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni”, a  declarat Radu Țincu, conform b1.ro.

Vezi și:

Tulpina Delta poate face ravagii în România! Medicul Radu Țincu: ‘Orice persoană care nu a primit încă vaccinul are o vulnerabilitate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare