sursa foto:  ecipe.org

Toate statele membre ar urma să ofere 1% din PIB Ucrainei: Europa nu va sta deoparte

Estonia a propus ca toate statele membre UE să doneze 1% din PIB Ucrainei ca sprijin militar

„Ucraina are nevoie de mai multe arme si sper ca astazi vom putea da un impuls puternic pentru a putea mobiliza o noua transa de resurse, in valoare de 500 de milioane de euro.

Estonia va contribui la sprijinul militar al Ucrainei cu 1% din PIB-ul sau si invitam toate tarile sa faca acelasi lucru. Asta ar face diferenta”, a declara ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, la sosirea sa la Consiliul Afaceri Externe al UE.

Romania va cheltui pentru Aparare 2,5% din PIB, incepand din 2023. Ar ramane cu 1,5% din PIB, daca s-ar aplica propunerea lui Reinsalu.

Lituania: Singura cale de iesire este infrangerea Rusiei”Exista o singura concluzie pe care trebuie sa o cautam: este victoria Ucrainei. Pentru aceasta, este imperativ sa trimitem toate armele de care Ucraina are nevoie pentru a repinge frontul si a-si recuceri teritoriile”, a declarat ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, la sosirea sa la sedinta Consiliului Afaceri Externe.

„Rusia trebuie sa inteleaga ca acest razboi se va termina rau pentru ei. Nu exista nicio iesire, Europa nu va sta deoparte. Rusia a inceput sa piarda. Si va pierde”, a adaugat el.

Tarile Baltice, Estonia, Letonia si Lituania, au de multa vreme pareri transante impotriva actiunilor Rusiei.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare