Toți ce care au WhatsApp sunt vizați! E obligatoriu să faceți asta

Toți cei care WhatsApp sunt obligați să facă asta! Compania trage semnalul de alarmă. 

În urmă cu câteva zile, WhatsApp a fost vizată de un atac cibernetic, reușindu-se instalarea unor programe clandestine de monitorizare pe telefoane și alte dispozitive, a anunțat compania. Hackerii au folosit funcția de apelare vocală a aplicației WhatsApp, ca să sune victima, în scopul instalării unui program clandestin de monitorizare, care era instalat, chiar dacă victima nu răspundea la apel.

Imediat, WhatsApp a luat măsuri și i-a sfătuit pe toți utilizatorii aplicației să facă următorul lucru pentru a preîntâmpina astfel de probleme pe viitor.

Aplicaţia a invitat utilizatoriii ”să-şi actualizeze aplicaţia cu ultima sa versiune”, menţinând tot timpul actualizat sistemul operativ, pentru a se proteja de orice atac. S-a precizat că hackerii n-au lovit pe scară largă, ci doar un număr selecţionat de victime, alese ”anume”, chiar dacă încă n-a putut fi stabilit câte persoane au fost atacate.

Societatea a confirmat într-un comunicat, publicat de curând în Financial Times, că a descoperit şi reparat fisura care permitea hackerilor să intre în aplicaţie pentru a instala spyware necesar spionării de date şi conţinuturile dispozitivelor respective.

Vulnerabilitatea sistemului a fost descoperită doar în urmă cu câteva zile şi nu se ştie de când a funcţionat nederanjată această activitate de spionaj, care prin modalitatea folosită ar părea asemănătoare cu cea israeliană: spyware-ul instalat, în fapt, aminteşte de tehnologia dezvoltată de societatea israeliană de siguranţă informatică NSO Group, care acum este cel mai mult suspectată, potrivit Il Giornale.

Vezi și

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare