pexels pixabay 373564

Toți cei care stau la bloc sunt vizați! Încălcarea unei importante legi vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei

Toți cei care locuiesc la bloc trebuie să cunoască legislația. Potrivit Legii nr. 196/2018, se dau amenzi de până la 3.000 de lei în anumite condiții.

Mai exact, cei care locuiesc la bloc trebuie să respecte dreptul administratorului sau președintelui asociației de locatari de a intra în apartament atunci când este absolut necesar. Refuzul vă poate aduce amenzi de până la 3.000 de lei

 

Administratorul și președintele asociației de locatari poate intra în apartament în anumite condiții

Potrivit legislației în vigoare, atât administratorul, cât și președintele asociației de locatari are dreptul de a intra în apartament în anumite condiții.

Greșeala aparent banală de a refuza accesul poate aduce amenzi considerabile cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Situații în care poate intra în apartament administratorul

-Dacă locatarul uită apa de la robinet deschisă. Administratorul are dreptul de a intra  pentru a preveni eventuale inundații care pot afecta și celelalte apartamente din bloc.

-În cazul în care un locatar organizează o petrecere prea zgomotoasă, administratorul poate interveni rapid pentru a remedia situația și a evita deranjarea vecinilor.

-Dacă locuința necesită reparații sau lucrări de construcții, administratorul are dreptul să intre în apartament, emițând în mod normal un preaviz în acest sens, scrie Click.

Citește și: Este total interzis! Cei care locuiesc la bloc au de respectat mai multe reguli, în caz contrar riscați sancțiuni

 

O altă faptă vă poate aduce amenzi de până la 100.000 de lei

Să locuiești la bloc nu este chiar ușor. Există anumite reguli pe care trebuie să le respectați! Una dintre ele fiind faptul că trebuie să cereți acordul  asociației de proprietari sau al vecinilor atunci când aveți de realizat o lucrare, care, poate afecta spațiile comune, în caz contrar, riscați amenzi cuprinse între 1.000 și  100.000 de lei. Mai mult aveți nevoie și de documente tehnice,

Amenzile  se aplică pentru lucrări care pot afecta structura de rezistență a clădirii, drept care necesită un punct de vedere specializat t.

În cazul unor lucrări de intervenție  care afectează structura de rezistență a clădirii și/ sau aspectul arhitectural,, proprietarii de apartamente trebuie să dețină o serie de documentații tehnice:

  • memoriu de arhitectură;
  • releveu;
  • propunerea de compartimentare/desființare, pentru lucrările ce vizează recompartimentarea interioară sau închiderea balcoanelor;
  • avizul proiectantului inițial sau, după caz, expertiză tehnică pentru unitatea locativă/spațiul aflat în proprietatea solicitantului indiferent de funcțiune, precizează evz.ro

Lucrări fără autorizație

Din fericire există și lucrări fără autorizație, iar acelea sunt intervențiile care nu pun în pericol structura de rezistență sau arhitectura clădirii.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare