sursa foto:  national.ro

Totul se învârte în jurul politicienilor! Generalul (r) Virgil Ristea: ‘Cumpărăm F-16 de 40 de ani. Analizele le fac militarii și generalii și deciziile le iau politicienii’

General maiorul (R) dr. Virgil Ristea a vorbit, prin prisma experienței sale, despre achizițiile militare făcute de România până acum, dar și ce anume implică luarea unor decizii corecte în ceea ce privește tehnica Armatei Române. Generalul (r) Virgil Ristea a punctat și faptul că antrenamentul în zbor înseamnă bani, coroborat cu investiții corect făcute.

„Pornind și de la Articolul 3 al Tratatului Nord-Atlantic în care precizează clar că fiecare țară trebuie să fie pregătită și să facă tot ce depinde de ea să fie capabilă să se apere pe ea și să contribuie la apărarea colectivă. Și atunci nu poți să faci decât cu bani și cu tehnică și cu antrenament, toate însemnând bani. Apropo, antrenamentul în zbor înseamnă bani!”, a declarat generalul (r) Virgil Ristea.

El critică deciziile pe care politicienii le-au luat de-a lungul vremii, în ceea ce privește înzestrarea Armatei Române.

„Dacă analizele făcute de categoriile de forțe- ne trebuie asta și asta – dacă ele se vor lua ca până acum… Știți cum se face acum? La Aviație, să vă dau un exemplu. Ați văzut ce a zis domnul ministru, mie mi-a plăcut mult. A zis așa: «MIG-urile 21 au 40 de ani și trebuie scoase» Și îi dau dreptate.

Dar cumpărăm F-16 de 40 de ani, aceeași vechime… Analizele le fac militarii și generalii și deciziile le iau politicienii. Niciodată în această țară nu se va putea verifica cum s-au făcut achizițiile!”, a conchis generalul (r) Virgil Ristea, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare