vlad pascu

Tragedia de la 2 Mai. Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis două persoane, rămâne în arest încă 30 de zile

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, care a ucis doi tineri și a rănit alți trei în localitatea 2 Mai, rămâne în arest încă 30 de zile au decis magistrații de la Judecătoria Mangalia.

 

“Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere”, se arată în minuta instanţei, potrivit realitatea.net.

 

Avocații lui Vlad Pascu pot ataca decizia magistraților în termen de 48 de ore de la comunicare, deoarece nu este definitivă.

 

Aceasta nu este singura tentativă a lui Vlad Pascu de a scăpa de arestul preventiv. Pe data de 9 februarie 2024, Judecătoria Mangalia a respins solicitarea de modificare a arestului preventiv a inculpatului Matei Vlad Pascu.

 

Toată familia Pascu se confruntă cu dosare penale din partea autorităților

 

Vlad Pascu, împreună cu tatăl său, Matei Pascu, și cu mama sa, Miruna Pascu, sunt acuzați de procurorii DIICOT de trafic de droguri, determinarea unei persoane să dea declarații mincinoase și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri. Dosarul se află în lucru la Tribunalul București.

Miruna Pascu a ajuns în arest după ce a încercat să șantajeze cu sume de bani martorii din dosarul lui Vlad Pascu. Mihai Pascu este singurul membru al familiei aflat în libertate, dar se află sub control judiciar, fiind acuzat de deținere ilegală de muniție.

Pe data de 19 august 2023, Vlad Matei Pascu a condus sub influența drogurilor un autoturism în apropiere de localitatea 2 Mai, unde a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri au fost omorâți.

Vlad Matei Pascu a fugit de la locul accidentului și a fost identificat de polițiști în Vama Veche.

Vlad Matei Pascu a fost trimis în judecată, în luna septembrie 2024, pentru ucidere din culpă. De asemenea este acuzat de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Situația juridică a lui Vlad Matei Pascu pare că nu va avea un sfârșit prea curând, deoarece părinții tinerilor omorâți au respins banii propuși de familia Pascu și vor să dea Poliția în judecată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare