sursa foto:  stiripesurse.ro

Rareș Bogdan și Traian Băsescu au semnat cot la cot în Parlamentul European! ‘Măsuri reale pentru salvarea producătorilor români de cereale’

Europarlamentarii PMP și PNL au cerut Comisiei Europene sprijin pentru producătorii români de cereale, „care se uită la porumbul lor cum putrezește, deoarece piața e plină de cereale din Ucraina”.

Produsele din Ucraina sunt scutite de taxe vamale, deci mai ieftine, și fac concurență cerealelor din UE, spune Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Astfel, delegația EPP din Parlamentul European cere Comisiei Europene „măsuri concrete de îndată pentru fermierii aflați în proximitatea graniței cu Ucraina, a căror existență este pusă în pericol”, afirmă Rareș Bogdan.

Mesajul lui Rareș Bogdan

„Am cerut Comisiei Europene, în numele Delegației EPP România din Parlamentul European, măsuri reale pentru salvarea producătorilor români de cereale, care se uită la porumbul lor cum putrezește, deoarece piața e plină de cereale din Ucraina.

Comisia ar trebui să cumpere cerealele din Ucraina și sa le trimită în Africa sau alte zone unde foametea face ravagii, iar noi să facem mămăligă sau să hrănim animalele cu ce crește în țara noastră. Zic eu…

Știu de la colegul Daniel Buda, ale cărui poziții in Comisia de Agricultură sunt remarcabile, că mulți cultivatori de cereale din România și alte țări est-europene înregistrează pierderi uriașe din cauza războiului din Ucraina, deoarece produsele din țara invadată de Putin sunt scutite de taxe vamale, deci mai ieftine, și fac concurență cerealelor din UE. Pentru multe exploatații s-au folosit bani europeni, dar subvenția nu acoperă costurile de producție, iar fermierii nu pot desface pe piață din cauza produselor din Ucraina mai ieftine și sunt pe marginea falimentului, având de achitat și rate la bănci, și facturi către furnizori.

Suntem solidari cu drama poporului ucrainean, România este în prima linie a demersurilor umanitare menite să salveze o națiune din fața terorismului practicat de Kremlin. Cu toate astea, cerem Comisiei Europene măsuri concrete de îndată pentru fermierii aflați în proximitatea graniței cu Ucraina, a căror existență este pusă în pericol!

Au semnat alături de mine
Traian Băsescu
Vasile Blaga
Daniel Buda
Cristian-Silviu Bușoi
Gheorghe Falcă
Mircea Hava
Marian-Jean Marinescu
Dan-Ștefan Motreanu
Siegfried Mureșan
Gheorghe-Vlad Nistor
Eugen Tomac
Lorant Vincze
Iuliu Winkler”, a afirmat Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare