sursa foto:  realitatea.net

Traian Băsescu, săgeți către USR: ‘O să fie într-o situație dificilă dacă se va produce începerea urmăririi penale împotriva domnului Barna’

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că ”E posibil ca USR să fie într-o situaţie dificilă dacă se va produce începerea urmăririi penale împotriva domnului Barna”.

 

Traian Băsescu a comentat în cadrul unei emisiuni tv despre faptul că Dan Barna s-a afla printre experții vizați de procurorii DNA. Europarlamentarul a explicat că este posibil ca reclamarea lui Barna la DNA să fi fost făcută fără informarea premierului Florin Cîţu.

„Era posibil pentru DLAF este aparent o structură care ţine de Guvern. E prelungirea în statele membre a OLAF. Este mai degrabă un organism de centralizat al OLAF-ului Bruxelles.

Asupra lui Dan Barna, liderul USR, ar plana suspiciuni privind fraude cu bani destinaţi persoanelor cu handicap.

„Suspiciunile deocamdată nu au fost făcute publice de nicio instituţie a statului. Sunt suspiciuni lansate cu un oarecare temei de presă. Nu ştim dacă Parchetul îl va pune sub urmărire penală pe Dan Barna sau nu. Aş fi mai rezervat până la momentul la care procurorii se  vor pronunţa”, a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre posibila anchetare a lui Dan Barna: „Urmărirea penală nu poate să înceapă decât dacă o aprobă Parlamentul.”

„Deocamdată nu este nicio învinuire. Aveţi dreptate cu demagogia pe care o afişa USR-ul la simple suspiciuni, trebuia să dispari din viaţa publică. E posibil ca USR să fie într-o situație dificilă dacă se va produce începerea urmăririi penale împotriva domnului Barna.

Urmărirea penală nu poate să înceapă decât dacă o aprobă Parlamentul”, a afirmat fostul preşedinte, conform româniatv.net.

Vezi și:

Traian Băsescu, critici dure la adresa lui Raed Arafat: ‘A trebuit să iasă domnul Arafat să se răstească cu binecunoscutu-i ton și infinita aroganță’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare