sursa foto:  rfi.ro

Trece luna ianuarie, iar Guvernul Cîțu întârzie să-și corecteze greșeala! Premierul a pasat responsabilitatea către Raluca Turcan

Deși mai sunt doar 10 zile și se încheie luna ianuarie, Guvernul Cîțu întârzie să-și corecteze greșeala în privința salariului mininim brut.

Concret, potrivit Hotărârii de Guvern a Cabinetului Cîțu privind majorarea salariului minim, angajatorul nu e obligat să mărească salariul minim brut de la 1 ianuarie, ci, conform legii, el ar trebui să majoreze salariul din 13 ianuarie – dată la care hotărârea de guvern a intrat în vigoare, în urma publicării în Monitorul Oficial, după cum scriam AICI.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră”, se precizează în HG-ul semnat de premierul Cîțu.

Ulterior, în ședința de vinerea trecută, Guvernul Cîțu trebuia să adopte un proiect de hotărâre de guvern prin care să modifice HG-ul inițial, pentru ca salariile să fie majorare de la 1 ianuarie 2021 și nu din 13 ianuarie.

Miercuri, 20 ianuarie, Florin Cîțu a pasat responsabilitatea către ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Aici este partea de interpretare a legislației în vigoare, de foarte multe ori. Când vrei să faci un lucru bun, câteodată te împiedici de o legislație puțin mai complicată, dar salariul minim rămâne să crească cu 3% în 2021. Până la urmă o să fie adoptată și Hotărârea de Guvern. Când vine de la Ministerul Muncii cu toate avizele și totul o să fie OK, o să și aprobăm”, a spus Cîțu.

Vezi și

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare