sursa foto:  digi24.ro

Greșeală mare făcută de Guvernul Cîțu! Angajatorii nu sunt obligați să mărească salariul minim de la 1 ianuarie 2021

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că salariul minim brut crește din luna ianuarie 2021, cu 3%.

Mai mult, potrivit lui Florin Cîțu, majorarea salarială poate fi aplicată de la 1 ianuarie 2021.

Ce nu a spus, însă, premierul Cîțu este faptul că angajatorul nu e obligat să mărească salariul minim brut de la 1 ianuarie, ci, conform legii, el ar trebui să majoreze salariul din 13 ianuarie – dată la care hotărârea de guvern a intrat în vigoare, în urma publicării în Monitorul Oficial.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră”, se precizează în HG-ul semnat de premierul Cîțu.

Practic, rămâne la latitudinea angajatorului dacă va mări salariul angajatului de la 1 ianuarie 2021 sau nu.

Declarația făcută de Florin Cîțu

Știu că au fost discuții în spațiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînțeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie pentru că în februarie să plătesc salariile pentru luna ianuarie. Deci există destul timp și astfel salariul minim va crește cu 3% în 2021 așa cum v-am anunțat. Peste rata inflației în 2020. Deci și peste estimarea de rată a inflației în 2021”, a declarat Florin Cîțu.

Vezi și

Florin Cîțu, premierul îngropat în datorii! Suma uriașă pe care trebuie să o returneze șeful Guvernului

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare