Tudorel Toader dă din casă: Ce mutare au în plan şi ce se va întâmpla cu pragul la abuzul în serviciu

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, a vorbit despre scrisoarea celor 12 ambasade care avertizează cu privire la un posibil pericol al efectelor schimbării Codului de Procedură Penală şi despre cât ar putea fi pragul la abuzul în serviciu.

„Noi lucrăm la un Codex penal european. Adică vrem să vedem cum este legislația în statele membre UE. Uitându-ne la câteva țări, acestea au pragul acesta. Nu aș vrea să trece peste următoarea precizare. Abuzul la noi invariabil, e considerat ca o infracțiune. Dacă nu poți să încadrezi fapta, atunci o încadrezi în infracțiunea asta de abuz în serviciu. Adică dacă nu e o încadrare specială, o duci la abuzul în serviciu. De aceea, există varianta de dezincriminare a abuzului. (…) Propunem ca nivelul valorii care să delimiteze răspunderea contravențională de răspunderea penală, un salariu minim brut pe economie. Ce este sub un salariu minim brut, nu constituie infracțiune, nu intră în sfera ilicitului penal”, a spus ministrul Justiției.

Vezi şi PSD şi ALDE vor salarii mai mari cu 25% pentru anumiţi bugetari: Cine sunt cei vizaţi

EXCLUSIV! Surpriză de proporții! Cine vrea să fure parlamentari de la PSD – întâlnire SECRETĂ între politicieni celebri!

EXCLUSIV! Cine l-a reactivat pe Gabriel Oprea în politică și de ce – detalii din culise. Pe cine susține acesa de fapt la prezidențiale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare