sursa foto:  digi24.ro

Tudorel Toader, despre pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu: ‘Este discutabil. Consecințele le vom vedea cum am văzut și la alte măsuri luate’

Senatul României a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Tudorel Toader, rector al Universității din Iași, fost ministru al Justiției, a declarat că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, introdus în Senat, este ”discutabil”.

Când eram ministru am cautat acest prag rezonabil. Nu stiu daca chiar doream sa-l gasesc. Cand eu eram ministru ma criticau si puterea si opozitia legat de abuzul in serviciu, dar ma criticau ambele tabere pentru ca aveau un interes comun, adoptarea ordonantei de gratiere si amnistie, or eu spuneam ca politica penala nu se face prin OUG, ci prin lege, prin studiu aprofundat. Aici (la pragul pentru abuzul in serviciu) trebuie o proportie intre gravitatea faptei si sanctiunea penala aplicata. Multi abuzeaza in serviciile lor si 250.000 de lei nu e mare lucru. Daca ma intrebati pe mine este discutabil. Consecintele le vom vedea cum am vazut si la alte masuri luate”, a comentat Tudorel Toader, conform STIRIPESURSE.RO.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare