sursa foto:  bcnews.com

Ultima oră! Au respins legea de urgență în Parlament: Ce se întâmplă cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA)

Important! Au respins legea de urgență în Parlament! Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, o propunere legislativă a USR privind RCA care modifica Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

 

Un număr de 14 deputaţi au votat în favoarea respingerii, patru „împotrivă” şi trei s-au abţinut.

Potrivit propunerii, contractul RCA ar fi dat dreptul persoanei prejudiciate, în cazul producerii unui prejudiciu, să se poată adresa pentru efectuarea reparaţiei unei unităţi reparatoare auto, în condiţiile legii, care are contract de colaborare încheiat cu asigurătorul RCA pentru plata directă a despăgubirii aferente costurilor de reparaţie.

Ce prevedea legea

Contractul RCA urma să cuprindă o clauză potrivit căreia, în cazul producerii unei daune, persoana prejudiciată să se poată adresa pentru efectuarea reparaţiei unei unităţi, în condiţiile legii, care are contract de colaborare încheiat cu asigurătorul RCA pentru plata directă a despăgubirii aferente costurilor de reparaţie către respectiva unitate reparatoare, fie să încaseze despăgubirea în avans în baza evaluării asigurătorului folosind sistemele de evaluare specializate.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare, ASF ar fi revizuit, în mod corespunzător, reglementările emise în aplicarea Legii nr 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, cu modificările ulterioare.

Propunerea legislativă, iniţiată de 20 de deputaţi USR, a fost respinsă de Senat în luna septembrie a acestui an, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare