sursa foto:  mediafax.ro

Uluitor! Ce stat a alocat 2,8 milioane de euro pentru finanțarea implanturilor mamare ale transsexualilor

Acest stat nu numai că încurajează transsexualii, dar îi și susține în procesul lor de transformare. Ministrul sănătății a declarat că va aloca 2,8 milioane de euro din bugetul anual al instituției pe care o conduce pentru a finanța implanturile mamare dorite de transsexuali, justificarea fiind că celor mai mulți ”le crește prea puțin pieptul” în urma tratamentelor hormonale, iar acesta este un ”obstacol serios” în îndeplinirea dorinței lor de a deveni femei transsexuale.

”Cred că este important să diminuăm acest obstacol, având în vedere poziția economică a transsexualilor. O schemă de subvenții pentru acoperirea costurilor protezelor mamare poate contribui la aceasta dintr-o perspectivă de emancipare sexuală”, argumentează Edith Schippers, ministrul olandez al sănătății, potrivit Agerpres.

Vezi și Grindeanu, acuzații grave la adresa lui Dragnea! De ce a vrut liderul PSD ca moțiunea de cenzură să aibă loc astăzi

Ea a precizat că începând din primăvara anului viitor transsexualii vor putea beneficia de aceste ajutoare financiare pentru a-și face implanturi mamare.

Mai mult decât atât, Edith Schippers a deplâns faptul că transsexualii care solicită astfel de operații trebuie să aștepte prea mult înainte ca clinicile de specialitate să le onoreze cererile. Prin urmare, ea a cerut instituirea de reguli astfel încât acest timp de așteptare să scadă, însă a admis că va fi greu de realizat acest lucru, întrucât numărul solicitărilor crește mai mult decât capacitatea clinicilor.

Vezi și A ieșit la iveală! Din ce motiv a plecat Corina Drăgotescu de la România TV

Adevărul: cine a declanșat de fapt CRIZA politică! Rolurile lui Grindeanu, Ponta și BINOMUL

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.