sursa foto:  realitatea.net

Un angajat al CEO Oltenia dă de pământ cu Virgil Popescu: ‘Trebuie să își dea demisia din moment ce ne-a umilit și și-a bătut joc de noi. Se pune în pericol Sistemul Energetic Național’

Marius Berca, angajat al carierei miniere Jilț Nord, a declarat că Virgil Popescu trebuie să demisioneze din funcția de ministru al Energiei „din moment ce ne-a umilit și și-a bătut joc de noi”. „În momentul actual, noi suntem oamenii care pot să moară în orice moment și nu au cu ce să ne ia de aici”, a reclamat el, miercuri, pe B1 TV.

El susține că Virgil Popescu i-a „umilit în față” pe mineri.

„Inadmisibil, (n.r. – ministrul Energiei Virgil Popescu) ne-a umilit în față! Să vii pe platou la platformă al Sud, unde s-a întâmplat accidentul, în pantofii de lac și să nu intri un pas în carieră sau să stai de vorbă cu un angajat al carierei, să stai de vorbă doar cu șefii… e inadmisibil așa ceva! Ne-a umilit în față pe noi. În momentul actual, noi suntem oamenii care pot să moară în orice moment și nu au cu ce să ne ia de aici. Nu avem nicio sursă, suntem predispuși la orice accident de muncă și nu avem niciun utilaj care să ne scoată din carieră!”, a declarat Marius Berca.

„E inamisibil! Solicităm intervenția urgentă a primului-ministru, a ministrului Energiei, care trebuie să își dea demisia din moment ce ne-a umilit și și-a bătut joc de noi. Se pune în pericol Sistemul Energetic Național! La ora actuală, se pune în pericol Sistemul Energetic Național din cauza orelor de staționare în care noi mergem pe jos spre utilaje”, a adăugat angajatul carierei Jilț Nord.

Întrebat câte ore merg minerii pe jos, Marius Berca a precizat:

„Mergem două ore pe jos dus, două ore pe jos întors. E inadmisibil așa ceva! Ținând cont în primul rând de viața oamenilor, care e pusă în pericol maxim în momentul actual, fiindcă dacă – Doamne, ferește! – un infarct, un preinfarct ceva, omul e predispus, sigur, moarte, altceva nu este. Solicităm intervenția urgentă a organelor statului!”

„Domnul deputat (Adrian Cozma de la PNL, invitat și el în emisiune, n.r.) să vină în carieră să vadă condițiile! De când își pun membri politic în directorat și în directorat și în comisii de supraveghere, ș.a.m.d., politicul ne-a dus în situația asta în care suntem, de murim pe capete în cariere, datorită politicului! Să lase oamenii performanți care lucrează în minerit și energie, care sunt oameni performanți, nu aduși de pe la TAROM și de peste tot, puși în directorat politic. Datorită Guvernului am ajuns… datorită ministrului Energiei am ajuns în această situație de murim în cariere – și nici măcar n-a venit pe la noi să ne vadă sau să stea cinci minute de vorbă cu noi!”, a mai spus Marius Berca, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare