sursa foto:  antena3.ro

Un fost ministru al Muncii îl pune la zid pe Marius Budăi: ‘Acestea nu sunt amendamente de natură să elimine pensiile speciale așa cum oamenii o cer. Este un haos în capul lor’

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a comentat amendamentele depuse de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) la comisia de resort a Camerei Deputaților.

 

Violeta Alexandru susține că ”acestea nu sunt amendamente de natură să elimine pensiile speciale”.

 

Violeta Alexandru, despre situația pensiilor speciale

Întrebată dacă se schimbă ceva real odată cu aceste amendamente, deputata a afirmat: „Real în niciun caz. Acestea nu sunt amendamente de natură să elimine pensiile speciale așa cum oamenii o cer. Trebuie să știe telespectatorii dumneavoastră că, având în vedere cele două sisteme de calcul, pentru cei mai mulți dintre ei e vorba despre o pensie compusă din două bucăți, una pe contributivitate și una specială, pe legi speciale, care se dă din bugetul de stat, cu excepția celor din sistemul de Apărare”.

Ceea ce au depus ei, modificări la modificări, sub nicio formă nu sunt de natură să rezolve ceea ce întreaga populație o cere, și anume ca toți acești speciali, care n-au salarii mici și care, în componenta lor pe contributivitate, oricum ies cu o pensie mare, să nu mai primească partea specială. Ei nu fac acest lucru, ei nu rezolvă această chestiune, ci ei întind pe mai mulți ani tot mecanismul, dar într-un final tot vor primi o pensie specială, doar niște condiții oarecum modificate”, a adăugat Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii.

”Este un haos în capul lor”

Din punctul meu de vedere, este un haos în capul lor. Această componentă specială a ajuns în acest moment să fie tratată în mod nefiresc ca în baza criteriilor de acordare a pensiei pe contributivitate, or nu este propriu-zis o pensie pe contributivitate, ci este o sumă de bani (…). Aud niște lucruri care nu au nimic în comun cu ceea ce de fapt se întâmplă în România, și anume se acordă o sumă de bani unor oameni despre care nu știm în ce măsură toți au fost buni și deci merită să fie premiați la pensie, se acordă o sumă de bani și se acutizează problemele, încâlcindu-ne în tot felul de calcule, când de fapt, în opinia mea, lucrurile trebuiau rezolvate ferm și curajos”, a mai spus ea, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare