sursa foto:  infooradea.ro

Un GIGANT de pe piața din România a făcut o gaură uriașă în bugetul statului: Acuzații fără precedent în Parlament

Prejudiciu uriaș pentru statul român. Deși a dat lovitura în acest an, o cunoscută companie din România a făcut o gaură imensă în bugetul statului. Conform rezultatelor financiare neauditate publicate de companie, joi, grupul a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net în valoare de 1,85 miliarde de lei, în creștere de peste două ori (111%) față de rezultatul net afișat în perioada similară a anului trecut, de 878 de milioane de lei.

Este vorba despre compania OMV Petrom, instituție care a a adus un prejudiciu de 7 miliarde de lei statului român, prejudiciu care nu a fost recuperat. Potrivit libertatea.ro, Curtea de Conturi a efectuat mai multe controale, în urma cărora s-a constatat acest lucru, iar aceşti bani nu au fost recuperaţi din 2015 până în prezent. Declarația a fost făcută, joi, de preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, în cadrul audierii din comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

Dumitru Costin a anunțat că asesizat Corpul de Control al premierului pe această temă şi că a prezentat Comisiei de anchetă un document în acest sens.

Vezi și Dezvăluire cutremurătoare a unui celebru cap al lumii interlope! Cine ar fi omorât oameni nevinovați

„Aş prefera să nu dezvoltăm acest subiect. Am fost audiat în Comisie şi am prezentat acel document. Sunt în măsură să mai aduc şi alte documente Comisiei, dar înainte de toate este un subiect care trebuie tratat de această comisie de investigaţie. Din acest motiv am insistat să fie prezente şi alte persoane demne de tot respectul, care pot completa cu documente, cu informaţii şi cifre lucrurile pe care eu le-am spus acum. În plus, pot să vă informez că am primit o confirmare scrisă de la şeful Corpului de Control al primului-ministru. Înainte de a ajunge în comisie, am sesizat cu ceva vreme în urmă primului-ministru şi şeful Corpului de Control al primului-ministru şi am cerut o intervenţie în vederea clarificării acestei speţe. Discutăm de o sumă foarte mare. Este vorba despre nişte investigaţii făcute de Curtea de Conturi pe activitatea economică a unui agent economic care are şi o participaţie a statului român şi a identificat nişte cifre care sunt în neregulă pe baza evaluărilor”, a susţinut Costin.

El a adăugat că, din informaţiile sale, din 2015 până în prezent, aceste sume de bani, care ar fi trebuit să fie venituri la bugetul de stat, nu au fost recuperate de statul român.

Vezi și Protecția Consumatorului a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

Asaltul românilor care luptă cu GIGANȚII MOL, OMV sau Lukoil – planul de BĂTAIE al acestora

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare