sursa foto:  zdg.md

Un gigant german face prăpăd pe piața farmaceutică din România! Ce tranzacție uluitoare va încheia și ce lanț de farmacii va prelua

Un gigant german va da lovitura în România. Cu afaceri de peste 20 mld. euro și ocupându-se de distribuție, retail și servicii pharma, noul jucător este prezent în 26 de ţări și are 34.000 de salariaţi. Grupul se ocupă de mai multe branduri în domeniul de retail, precum: BENU, APOTEK 1, şi Rowlands Pharmacy.

Acesta operează peste 2.000 de farmacii în 13 state din Europa. Potrivit ZF, Phoenix dorește achiziționarea grupului Farmexim, tranzacție care se ridică la peste 100 de milioane de euro și este foarte aproape să semneze cu omul de afaceri Ovidiu Buluc.

Farmexim ocupă locul patru pe piața distribuției de medicamente și a înregistrat afaceri de 1,8 miliarde de lei (400 mil. euro). Liderul pieței este Mediplus, cu afaceri de 4 miliarde de lei anul trecut, urmat de Farmexpert şi Fildas.

De asemenea, Phoenix ar urma să preia și lanțul de farmacii Help Net. Împreună, farmaciile şi buticurile de parfumuri Beautik au avut anul trecut afaceri de peste 122 de milioane de euro.

Vezi și Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

EXCLUSIV: Alexander Adamescu subminează suveranitatea României

Anunț URIAȘ pentru o categorie de bugetari! Cine va beneficia de o majorare cu 15% a salariului

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.