sursa foto:  cnbc.com

Un medic rupe tăcerea despre numărul morților în pandemie: ‘O persoană dacă are cancer și face pneumonie, pe certificatul de deces se scrie că a murit de coronavirus’

Oana Mihaela Secară, medic primar la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, din Onești, a  făcut unele precizări despre raportarea persoanelor decedate care au fost infectate cu Covid-19.

 

”Am făcut o analiză, împreună cu domnul primar al Oneștiului, a deceselor. Numărul total de decese, în Onești, în 2020, când a fost aproape tot anul pandemiei, a fost mai mic față de 2019 și față de 2018. Ce credeți că am găsit? În 2020, au murit mai puțini oameni decât în 2019, și mai puțini decât în 2018.

Faptul că s-a spus că au murit de pneumonie, iarăși este rar. Am să vă dau un exemplu. Dacă o persoană cu cancer murea înainte de pneumonie prin virus gripal, noi nu scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza gripei. Noi scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza cancerului. Acum, în momentul în care are cancer, dar face și o pneumonie cu coronavirus, se scrie pe certificatul de deces că a murit de coronavirus. Nu este corect acest lucru!” , a declarat Oana Mihaela Secară, medic primar Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, Onești, conform Antena3.ro.

Vezi și: Vlad Voiculescu susține că sunt sute de morți de Covid-19 la Spitalul Colentina, care nu au fost raportați: ‘Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare