sursa foto:  mediafax.ro

Vlad Voiculescu susține că sunt sute de morți de Covid-19 la Spitalul Colentina, care nu au fost raportați: ‘Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie’

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul ”sutelor” de morți.

Vlad Voiculescu susține că a descoperit diferențe în raportările morților de Covid-19 la nivelul mai multor spitale.

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu, la Europa FM.

Vezi și: Ministerul Sănătății îi dă lovitura de grație lui Vlad Voiculescu: Să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament

„E trist că există o discuție sau o replică a premierului în legătură cu acest lucru. Există o decizie a unui secretar de stat în legătură cu acest grup de lucru. Actul este și public și discuția dacă actul respectiv a avut dosar cu șină este ridicolă. Pe documentul publicat data este de 12 aprilie, pe 14 am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond. Grupul nu a apucat să lucreze. Au fost câteva întâlniri în care ne-am lămurit că există o problemă și grupul de lucru ar fi trebuit să meargă la nivelul fiecărui spital”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății a transmis luni că grupul de lucru de care vorbește fostul ministru a fost înființat printr-o decizie care a fost adăugată ulterior în registrul secretarului de stat Andreea Moldovan. De asemenea, MS precizează că la nivelul ministerului nu era cunoscută această decizie luată de echipa fostului ministru Vlad Voiculescu.

Documentul privind înființarea unui grup de lucru a fost transmis presei de echipa fostului ministru, și conține o decizie a secretarului de stat Andreea Moldovan și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat.

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat luni premierul Florin Cîțu, care a cerut să fie verificate toate documentele din Ministerul Sănătății din ultimele patru luni, conform Digi24.ro.

Citește și:

Vlad Voiculescu dă cărțile pe față: ‘M-am legat de mafia transplanturilor în 2016. Nu poți să intri în fața unora care au o nevoie mai mare pentru a fi salvat, sau aceeași nevoie, deci trebuie egalitate’

Vlad Voiculescu nu își mai revine după demitere: ‘Sunt în continuare șocat. Nu-mi dau seama care au fost lucrurile, care l-au adus aici’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare