sursa foto:  transporturiromania.ro

Un nou scandal ZGUDUIE din TEMELII industria AUTO! Ce GIGANȚI sunt acuzați că ar fi folosit COBAI UMANI pentru teste de poluare

Un nou scandal face ravagii în industria auto. Trei giganți sunt acuzați că ar fi folosit cobai umani pentru teste de poluare. Aceștia ar fi plătit mai mulți tineri ca să inhaleze, ore la rând, gaze de eșapament. Unul dintre acești coloși a recunoscut.

Giganții Volkswagen, BMW şi Daimler a fi plătit 25 de tineri ca să inhaleze, ore la rând, gaze de eşapament. Testele ar fi trebuit să identifice efectele poluante ale motoarelor diesel.

Experimente similare au fost făcute şi pe maimuţe, susţin mai multe organizaţii nonguvernamentale. Cel puţin una dintre firme – Volskwagen – a recunoscut că aceste lucruri s-au întâmplat, scrie Digi24.ro.

Această metodă de testare a efectelor gazelor de eşapament, asupra oamenilor şi maimuţelor, a stârnit furie în Germania. Guvernul a transmis că astfel de studii n-au nicio justificare şi sunt înfiorătoare.

Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Guvernului: „Nu e vorba doar despre nişte chestiuni de etică, întrebarea este care a fost scopul acestor teste. Industria auto ar trebui să reducă emisiile periculoase şi să respecte limitele de emisii. Asta nu înseamnă să folosească maimuţe sau chiar oameni care să demonstreze că nu fac rău”.

Vezi și Vești proaste pentru mii de polițiști! Dumitru Coarnă anunță ce lovitură vor primi în februarie

DNA ne-a RĂSPUNS! Ce s-a întâmplat cu dosarul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a fost acuzat de ȘANTAJ

Cine este ministrul pe care Klaus Iohannis l-ar putea refuza

Planuri mărețe pentru gigantul Orange: Cum vrea să rămână lider în România – Se extinde pe o importantă piață

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare